More


  „Baraje” anti-imigranţi

  - Advertisement -

  În luna iunie, Guvernul de la Budapesta a decis să suspende un acord cu UE privind acceptarea solicitanţilor de azil, invocând „protejarea intereselor poporului ungar”. La scurtă vreme, apoi, Parlamentul din Ungaria a aprobat o legislaţie mai dură privind acordarea azilului şi a dat undă verde pentru ridicarea unui gard lung de 175 de kilometri de-a lungul frontierei cu Serbia.

  Demersul maghiarilor nu este însă singular, pe rând, tot mai multe state europene iau măsuri extraordinare pentru crearea de „baraje”, inclusiv a ridicării unor garduri pentru a se proteja de afluxul de imigranţi care ajung zilnic din Orientul Mijlociu şi nordul Africii.

  Astfel, Elveţia a ameninţat că va închide complet graniţa cu Italia, în timp ce premierul italian, Matteo Renzi, a avertizat că va inunda Europa cu zecile de mii de imigranţi care ajung lunar în ţara sa. La fel, apoi, Bulgaria are deja construit un gard pe o lungime de 30 de kilometri la graniţa cu Turcia care va fi prelungit cu alţi 130 de kilometri. Grecia are şi ea în vedere consolidarea securităţii la graniţa cu Turcia şi ridicarea unui gard de sârmă ghimpată pe o lungime de 125 de kilometri.

  În Serbia numărul imigranţilor care vin ilegal din Macedonia a ajuns la 30.000 de la începutul acestui an. Guvernul sârb a criticat vehement decizia Ungariei de a construi un gard la frontiera cu Serbia avertizând că traficanţii de persoane vor găsi rapid rute alternative, prin România, Croaţia, Bosnia-Herţegovina şi Bulgaria. Ce-i drept, la sfârşitul săptămânii trecute sute de persoane au manifestat la Budapesta împotriva zidului a cărui construcţie se află în plină desfăşurare. Manifestanţii au denunţat costul zidului precum şi impactul său asupra imaginii ţării.

  Şi România se află într-o situaţie delicată în privinţa intrării imigranţilor ilegali în ţară. Nutrim convingerea că măsurile avute în vedere de autorităţi se vor dovedi raţionale şi în deplină concordanţă cu acordul convenit în acest sens cu Uniunea Europeană.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img