More


  Bursă a locurilor de muncă pentru îngrijitori, infirmieri şi baby-sitter

  - Advertisement -

  ajofm

  Zeci de sătmăreni, absolvenţi ai unor cursuri de îngrijitori bătrâni, infirmieri şi baby-sitter derulate în cadrul proiectului „Schimbare socială şi antreprenoriat – de la subzistenţă la sustenabilitate în mediul rural sătmărean’’, şi-au găsit un loc de muncă în urma unei burse destinată lor. Târgul locurilor de muncă a fost organizat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Satu Mare, în parteneriat cu Societatea Naţională de Cruce Roşie – Filiala Satu Mare.

  Potrivit directorului AJOFM Satu Mare, Simona Derşidan, scopul acestui eveniment este de a facilita contactul direct între potențiali angajatori și persoanele din mediul rural care au absolvit unul din cursurile organizate în cadrul proiectului și sunt în căutarea unui loc de muncă. “Am contactat 20 de potenţiali angajatori, fie că este vorba despre societăţi comerciale, fie instituţii de stat cu atribuţii în protecţie socială. La această bursă s-au prezentat circa jumătate, care oferă 62 de locuri de muncă din care 55 pentru îngrijitori bătrâni, 15 pentru infirmieri şi două pentru baby-sitter”, a spus Simona Derşidan, care a mulţumiti tuturor angajatorilor pentru prezenţa la această bursă a locurilor de muncă.
  Directorul Crucii Roşii Satu Mare, Rodica Borlan, a afirmat că instituţia pe care o reprezintă s-a ocupat intens pentru organizarea cursurilor de calificare în aceste meserii la care au participat peste o sută de sătmăreni. “Ne bucură faptul că am reuşit să organizăm aceste cursuri şi că am avut mulţi participanţi. Sperăm că majoritatea dintre aceştia îşi vor găsi un loc de muncă. O parte dintre ei, după ce au obţinut diploma, s-au dus în străinătate pentru a-şi găsi acolo un loc de muncă”, a mai spus directorul Crucii Roşii Satu Mare.

  La bursa locurilor de muncă de ieri, a doua organizată în cadrul proiectului, au participat circa 70 absolvenți ai cursurilor de îngrijitor bătrâni , baby-sitter sau infirmieră, precum și persoane cu domiciliul sau reședința în mediul rural aflate în căutarea unui loc de muncă, șomeri si persoane ocupate în agricultura de subzistentă interesați în participarea la unul din cursurile desfășurate în cadrul proiectului. O mare parte dintre ei au fost selectaţi în vederea angajării.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img