More


  Coaliţia rămâne

  =

  Demisia primului-ministru de la conducerea principalului partiDemisia primului-ministru de la conducerea principalului partid de guvernământ, PSD, nu a afectat nici pe departe legătura strânsă existentă în cadrul coaliţiei aflate la guvernare: PSD-UNPR-ALDE. Conducerile celor trei partide şi-au reafirmat încă o dată, dacă mai era nevoie, că această coaliţie este strânsă şi că Executivul funcţionează chiar dacă Victor Ponta a renunţat la funcţia de conducere a PSD.

  Mai mult decât atât, reprezentanţii PSD i-au cerut insistent premierului Victor Ponta să nu demisioneze. Acesta a declarat recent că dacă şi-ar da demisia de la Guvern ar însemna să dea ţara celor care au distrus-o înainte. „Şi după aia ce facem, iarăşi venim şi muncim trei ani jumate ca să dăm înapoi oamenilor pensiile, salariile, TVA, toate celelalte lucruri… aia ar fi o trădare, categoric, a celor care m-au votat. La Guvern, lucrurile stau în felul următor: în primul rând, nu că sunt de neînlocuit, nimeni nu e de neînlocuit, dar sunt nişte proiecte pe care le-am pus în aplicare şi pe care trebuie să le duc la bun sfârşit”, a spus premierul.Ulterior, Ponta a afirmat că şi-ar da demisia de la şefia Guvernului dacă următorul premier ar fi tot din coaliţie şi dacă ar exista în prealabil un acord în acest sens, semnat cu preşedintele Klaus Iohannis, el menţionând totodată că vrea să-şi ducă mandatul la bun sfârşit.

  Cert este că activitatea în Guvern continuă. Imediat ce preşedintele Klaus Iohannis şi-a dat acceptul pentru numirea lui Iulian Matache la Transporturi, a şi fost scos la licitaţie tronsonul de autostradă Braşov-Comarnic. Pe lângă spusele politicienilor, faptul că Executivul lucrează demonstrează că actuala coaliţie PSD-UNPR-ALDE este funcţională şi solidă, spre disperarea celor care nu-şi doreau acest lucru.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img