More


  Compania SPOT creează un nou spectacol de teatru

  =

  Compania SPOT Carei se reunește, din nou, în luna iulie. Timp de zece zile, între 5 și 15 iulie, platforma teatrală independentă găzduiește Teatrul K2 din Budapesta (Ungaria), alături de tineri actori din Carei, Târgu Mureș, Cluj, Budapesta (Ungaria) și Subotica (Serbia), la situl arheologic de la Bobald.

  Cercetarea teatrală, de tip laborator, se desfășoară anul acesta în limba maghiară. Ea își propune să realizeze un spectacol, care are ca subiect central identitatea. Procesul creativ se finalizează în luna noiembrie, înainte și pe durata ediției a IX-a a Festivalului Internațional de Teatru pentru Studenți SPOT. Premiera Companiei SPOT e programată în ultima zi a acestuia, sâmbătă 21 noiembrie.

  Compania SPOT creează, anul acesta, premisele unui proces creativ, care include, exclusiv, profesioniști. Artiștii invitați sunt foști participanți ai Festivalului Internațional de Teatru pentru Studenți SPOT. Repetițiile vor fi conduse de Teatrul K2 din Budapesta. Alături de aceștia proiectul include tineri actori din România, Ungaria și Serbia. La fel ca anul trecut, în cadrul proiectului Companiei SPOT a fost inclusă și o elevă din Carei, membră a cercului de teatru din municipiu, care își dorește să dea admitere la o facultate de profil. Numele ei este Vitez Julia. Particularitatea proiectului din acest an o reprezintă prezența a doi actori careieni, Bodea Tibor și Fandly Csaba, care revin, astfel, acasă.
  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img