More


  Criză de personal în confecţii

  - Advertisement -

  munca

  Angajatorii din industria textilă solicită, lună de lună, ajutorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Satu Mare pentru a găsi şi angaja sute de persoane. Cu toate acestea, invocând nivelul salarial nu foarte atractiv şi programul destul de încărcat, majoritatea şomerilor refuză astfel de oferte.

  Confecţiile domină piaţa ofertei de muncă
  Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă susţine că la nivelul judeţului Satu Mare există un total de 591 de locuri de muncă vacante. La nivelul municipiului Satu Mare există un număr de 543 locuri de muncă, din care 25 de locuri pentru persoane cu studii superioare, 412 – studii medii, 106 – fără calificare. Dacă la Carei există 19 locuri de muncă vacante şi la Negreşti-Oaş există 29 locuri de muncă vacante, la Tăşnad, Ardud şi Turţ nu există niciun loc de muncă vacant. Cele mai multe locuri de muncă vacante – 173 – sunt în industria textilă.

  Rata şomajului, în scădere
  Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare comunică pentru sfârşitul lunii iunie 2015 o rată a şomajului de 3,66%, în scădere faţă de luna mai cu 0,04% şi cu 0,24% mai mică decât aceeaşi perioadă a anului trecut. Numărul şomerilor la sfârşitul lunii iunie a fost de 5.797 persoane, în scădere cu 68 persoane faţă de luna mai, şi cu 363 persoane mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

  Majoritatea şomerilor sunt bărbaţi
  Din totalul de şomeri, respectiv 5.797 persoane, 2.401 sunt femei, în procent de 41,42%. Şomeri în plată sunt doar 686 persoane, în procent de 11,83%. Pe nivele de instruire situaţia se prezintă astfel: nivel de instruire primar, gimnazial, profesional – 5.262 persoane; studii medii (liceal, post-liceal) 407 persoane şi studii superioare – 128 persoane. Scăderea ratei şomajului se datorează, în primul rând, intensificării activităţii de informare, mediere, consiliere şi formare profesională.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img