More


  Dorel Coica, reconfirmat preşedinte al PSD Municipal Satu Mare

  =

  coica1

  Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a fost reconfirmat în funcţia de preşedinte al Organizaţiei Municipale a PSD Satu Mare în urma conferinţei de alegeri care s-a desfăşurat ieri(n.r. joi) la Filarmonica „Dinu Lipatti”. Tot cu această ocazie, a fost desemnată prin vot toată structura de conducere a Organizaţiei Municipale. La eveniment au fost prezenţi conducerea Organizaţiei Judeţene a PSD Satu Mare, în frunte cu preşedintele Mircea Govor, preşedinţii PSD Negreşti Oaş şi Tăşnad, Aurelia Fedorca, respectiv Vasile Mitraşca, deputatul PSD Octavian Petric dar şi reprezentantul ALDE Satu Mare, Cosmin Bota, care a şi transmis mesajul partidului pe care-l reprezintă.

  Trecut şi viitor
  După intonarea Imnului de Stat al României şi a Imnului PSD, preşedintele încă în funcţie, Dorel Coica, a prezentat raportul de activitate de la ultimele alegeri. Potrivit acestui raport, structurile PSD Municipal Satu Mare au fost reorganizate, fiind înfiinţate 74 de organizaţii locale în municipiul Satu Mare. Dorel Coica a mai arătat că obiectivul major pentru PSD Satu Mare este câştigarea Primăriei municipiului şi obţinerea a cât mai multor voturi pentru Consiliul Judeţean. De asemenea, a mai arătat că organizaţia pe care o conduce are o foarte bună colaborare cu Organizaţia Judeţeană Satu Mare a PSD şi asta datorită preşedintelui Mircea Govor.

  În continuare, prim-vicepreşedintele Radu Roca a prezentat programul de activităţi pentru viitor, structurat pe zece puncte, printre care organizarea de întâlniri cu cetăţenii, elaborarea unui program şi platformă electorală pentru alegerile locale astfel încât 2016 să fie anul victoriei PSD.

  coica2

  Dorel Coica, reales
  Conducerea şedinţei a fost apoi preluată de preşedintele Organizaţiei Judeţene, Mircea Govor, apoi s-a trecut la prezentarea candidaţilor şi votarea lor. În urma şedinţei de alegeri, Dorel Coica a fost reales în funcţia de preşedinte al Organizaţiei Municipale PSD Satu Mare. De asemenea, în funcţia de prim-vicepreşedinte a fost reconfirmat, tot prin vot, viceprimarul Radu Roca. Pentru funcţia de secretar general a fost ales Gheorghe Rentea, în timp ce Cecilia Marinescu a fost desemnată ca trezorier.

  Totodată, au fost aleşi şi cei zece vicepreşedinţi, aceştia fiind Dumitru Fanea, Vasile Ciocan, Ciprian Ardelean, Maria Măcelaru, Cristinel Darie, Alina Fulga Pop, Adrian Micle, Ciprian Crăciun, Mircea Mărghitaş şi Eniko Glodean, la care se mai adaugă preşedintele Organizaţiei de Tineret, Ionuţ Bujor, preşedintele Organizaţiei de Femei, Manuela Rogoz, şi preşedintele Organizaţiei de Pensionari, Sabin Sabău, ca vicepreşedinţi de drept.

  Au mai fost desemnaţi cei şase secretari executivi adjuncţi, cei 26 de membri în Biroul Municipal, precum şi cei 154 de membri în Comitetul Executiv Municipal al PSD Satu Mare. În continuare Mircea Govor a felicitat fosta conducere şi a urat succes noii conduceri a Organizaţiei Municipale a PSD Satu Mare, amintind faptul că în 25 iulie se va desfăşura conferinţa de alegeri la nivel judeţean. La rândul său, Dorel Coica l-a asigurat pe Mircea Govor de tot sprijinul organizaţiei municipale.

  Echipă puternică la Primărie
  După alegeri, fostul şi actualul preşedinte al PSD Municipal Satu Mare, Dorel Coica, a mulţumit pentru vot şi pentru încredere şi şi-a exprimat convingerea că va fi formată o echipă puternică. „Vă rog să aveţi încredere în echipa administrativă a Primăriei, avem proiecte bune, avem promisiuni bune. Sunt convins că acest Guvern va rămâne şi mă bucur de unitatea care există în interiorul Partidului Social Democrat. În acest fel ne vom putea duce la bun sfârşit proiectele”, a mai spus Dorel Coica.

  De asemenea, Coica a arătat că pentru Primăria Satu Mare principalul adversar este UDMR-ul şi a făcut un apel public tuturor partidelor româneşti invitându-le la discuţii pentru ca municipiul reşedinţă de judeţ să aibă un primar român.

  coica3

  Mesajele colegilor
  În continuare, au fost invitaţi să ia cuvântul colegii din alte organizaţii din judeţ. Preşedintele PSD Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca, a adus salutul călduros din Ţara Oaşului şi şi-a exprimat bucuria de a fi prezentă la această conferinţă de alegeri. „Doresc să felicit vechea echipă pentru tot ceea ce a făcut, şi mă bucur pentru rezultatele voastre. De acum încolo, avem o misiune foarte grea: să păstrăm ceea ce am câştigat împreună şi să dovedim în 2016 că suntem o echipă serioasă. Toate obiectivele noastre politice trebuie să se plieze pe dorinţele cetăţenilor. Noi ştim să facem acest lucru şi cu siguranţă vom avea succes”, a spus Fedorca.
  A mai luat cuvântul preşedintele PSD Tăşnad, Vasile Mitraşca, dar şi chestorul Vasile Ciocan, care au felicitat conducerea Organizaţiei Municipale a PSD Satu Mare şi care şi-au exprimat speranţa că, după o muncă asiduă, PSD va câştiga alegerile de anul viitor.

  După ce a felicitat noua conducere, deputatul Octavian Petric a evidenţiat realizările echipei PSD la nivelul municipiului Satu Mare. „Sunt lucruri care ne onorează, care arată că suntem un partid unit, că ştim să ne alegem un conducător şi să-l susţinem. Dacă dorim să ne păstrăm ceea ce am câştigat în 2012, pentru alegerile din 2016 trebuie să ne prezentăm în faţa alegătorilor cu oameni valoroşi care să ne continue munca noastră. Iar Dorel Coica a făcut foarte multe pentru municipiul Satu Mare şi merită acest lucru”, a mai spus Octavian Petric, amintind câteva dintre realizările primarului.

  Ţelul suprem, Primăria municipiului Satu Mare
  Preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Satu Mare, Mircea Govor, şi-a exprimat mulţumirea pentru ceea ce organizaţia municipală a realizat până acum. „Am demonstrat încă o dată că suntem un partid foarte unit, suntem colegi şi prieteni, şi aş dori să le transmit acelaşi lucru şi colegilor mei de la Bucureşti pentru că atunci totul ar fi mult mai bine. Mulţumesc organizaţiei municipale, care este de excepţie, pentru tot ce a făcut. Tot ceea ce s-a întâmplat politic în municipiul Satu Mare este realizarea acestei organizaţii, pe care mă bazez atât la nivel judeţean, cât şi pentru ceea ce urmează la nivel municipal. Suntem pregătiţi pentru lupta din 2016, iar bătălia politică la municipiu este cea mai importantă. Pentru mine este o obligaţie, o plăcere şi o mândrie să mă gândesc că vom avea din nou primarul nostru la Satu Mare. Pentru că nu pot să concep şi nici nu va fi posibil, ca UDMR să preia această funcţie. Bătălia cea mai mare la municipiu este cu UDMR, iar acest lucru trebuie să înţeleagă şi ceilalţi că cel mai important lucru este ca Dorel Coica să rămână primar pentru că a început un program şi proiecte foarte importante pentru municipiul Satu Mare şi trebuie să le termine”, a spus Mircea Govor.

  A infirmat şi zvonurile potrivit cărora între el şi Dorel Coica ar fi disensiuni clasificându-le drept fabulaţii. „Eu cu Dorel Coica am o relaţie foarte bună şi nu pot să-mi permit vreodată să-l critic public pe primarul nostru şi dacă am ceva să-i spun o fac personal şi într-un mod constructiv. Eu şi Dorel Coica vom face tot ce ne stă în putinţă să câştigăm municipiul Satu Mare. Ţelul suprem este Primăria municipiului Satu Mare”, a mai spus Mircea Govor la închiderea conferinţei de alegeri.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img