More


  Economiile sătmărenilor, tot mai mari

  =

  banca3

  Cu toate că mulţi se plâng de salariile mici existente în judeţ, economiile sătmărenilor la bănci cresc de la o lună la alta, sau cel puţin aşa arată raportările făcute de Banca Naţională a României. Doar în primele cinci luni ale acestui an economiile populaţiei judeţului au crescut cu circa 120.000 de lei.

  Economii de peste 4 miliarde de lei
  Conform raportărilor făcute de BNR, economiile sătmărenilor la bănci au crescut cu circa 120.000 de lei doar în primele cinci luni ale acestui an. Dacă la finele lunii decembrie 2014 locuitorii judeţului aveau, sub diferite forme de economii în bănci, circa 4,21 miliarde de lei, la sfârşitul lunii mai acestea au ajuns la 4,33 miliarde de lei.

  Cele mai multe economii erau în lei, în cuantum total de 2,8 miliarde de lei, din care 477,2 milioane de lei în disponibilităţi la vedere, 925 de milioane de lei în depozite la termen şi circa 1,4 miliarde în disponibilităţi la termen. Economiile în valută se cifrau la 1,52 milioane de lei din care 205 milioane la disponibilităţi la vedere, 557,7 milioane de lei la depozite la termen şi 763 de milioane de lei în disponibilităţi la termen.

  Peste 12.500 de lei pe locuitor
  La un calcul simplu, dacă se ia în considerare o populaţie a judeţului Satu Mare de 344.000 de locuitori, rezultă că, în medie, fiecare sătmărean are, sub formă de economii la bancă, circa 12.580 de lei.

  Demn de remarcat este şi faptul că economiile sătmărenilor în bănci cresc concomitent cu reducerea datoriilor şi restanţelor pe care aceştia le au de achitat pentru diferite contracte de creditare. Astfel, dacă la finele lunii decembrie restanţele sătmărenilor la bănci se cifrau la 245,7 milioane de lei, până la finele lunii mai a acestui an acestea au scăzut cu 42 de milioane de lei ajungând la 203,7 milioane de lei.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img