More  Escrocii se dau acum inspectori ANAF

  - Advertisement -

  teapa

  După ce au făcut ravagii cu metoda “Accidentul”, escrocii şi-au fixat alte ţinte. Dându-se procurori DIICOT, au contactat diverşi primari din ţară solicitându-le date legate de conturile şi cardurile pe care le deţin, respectiv liste cu firme care deţin aparate PayPoint pentru încărcarea cartelelor telefonice.

  Primarul Careiului, Eugen Kovacs, este unul dintre primarii contactaţi de aceşti escroci. După ce metoda falsului procuror DIICOT a devenit arhicunoscută, escrocii şi-au găsit o nouă acoperire. De această dată s-au dat inspectori ANAF. Sub pretextul unui sondaj, aceştia au început să ceară date confidenţiale de la diverse firme.

  O nouă tentativă de fraudă
  Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) atrage atenţia asupra unei tentative de fraudă, după ce mai mulţi contribuabili au reclamat că le-au fost cerute informaţii confidenţiale printr-un sondaj telefonic atribuit fiscului. ANAF precizează că efectuează în această perioadă un singur sondaj de opinie, derulat telefonic, care nu cuprinde întrebări referitoare la date ale contribuabililor legate de conturi bancare, carduri asociate conturilor deschise sau de cuantumul datoriilor la bugetul de stat.
  Sondajul efectuat de ANAF are ca obiectiv evaluarea efectelor şi rezultatelor campaniei media în desfăşurare, iar singurele întrebări din chestionar care vizează detalii legate de companie sunt legate de anul de înfiinţare, codul CAEN, numărul mediu de angajaţi, cifra de afaceri, în ce localitate şi judeţ se află sediul firmei şi ce fel de contribuabil este (mare, mijlociu, mic). “Întrucât asupra acestei situaţii există suspiciunea unei tentative de fraudă, vă rugăm să acordaţi o atenţie deosebită în cazul în care primiţi solicitări de natura celor de mai sus şi vă asigurăm că vom lua toate măsurile necesare în vederea depistării persoanelor vinovate”, se precizează în comunicatul ANAF.

  Metoda procurorului DIICOT
  Primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, a fost contactat la începutul lunii aprilie de un fals procuror DIICOT, care i-a cerut pe un ton imperativ să-i comunice o listă cu agenţii economici din localitate care deţin aparate PayPoint pentru încărcarea cartelelor telefonice. Căutând pe internet, primarul Kovacs a aflat că este ţinta celei mai noi metode folosite de escroci în România. La următorul telefon dat de aşa-zisul procuror DIICOT, primarul Kovacs i-a spus că a luat legătura cu conducerea Poliţiei Carei pentru a fi mai operativi în cadrul anchetei. Când a auzit de Poliţie, escrocul a pus imediat capăt convorbirii.
  Zeci de primari din întreaga ţară au fost contactaţi în primele luni ale acestui an de diverşi escroci care s-au dat procurori DIICOT, încercând să obţină informaţii confidenţiale legate de firme care îşi desfăşoară activitatea în localităţile pe care le conduc, respectiv despre cardurile şi conturile pe care le deţin. Escrocherii de acest gen s-au mai înregistrat şi în alte judeţe ale ţării, precum Sălaj, Harghita, Vaslui, Vrancea şi Gorj. În urma anchetelor derulate, procurorii DIICOT au reuşit să identifice o parte dintre respectivii escroci.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts