More
  spot_img

  Festivalul “Samus” Botiz promovează tinerii artişti sătmăreni

  - Advertisement -

  samus

  În comuna Botiz a avut loc sâmbătă prima ediție a Festivalului SAMUS, organizat sub egida Consiliului Județean Satu Mare prin Centrul Judetean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale. Evenimentul se înscrie în șirul numeroaselor manifestări dedicate tinerelor talente de pe întreg cuprinsul județului Satu Mare. Numele festivalului vine de la numele dacic al râului Someș, Samus, dar nu trebuie să uităm nici faptul că la Botiz a funcționat vreme îndelungată un celebru restaurant cu acest nume.

  Alegerea Botizului ca gazdă a acestui festival a pornit de la ideea că în localitățile preurbane, cum este și aceasta, obiceiurile și tradițiile folclorice s-au pierdut deja aproape în totalitate, sub influența vecinătății citadine. Asta nu înseamnă însă că aceste localități rurale nu pot beneficia de un alt gen de manifestări culturale moderne, adaptate specificului contemporan.

  Pe scenă au urcat artiști tineri care bat la porțile consacrării, voci minunate, cărora li se oferă șansa afirmării, dintre care amintim pe: Radu Sabou; Vlad Doroș; Abel Varga; Georgiana Avorniciți; Patrick; Betti; Trupa “8 minute”; George Negrea; Raluca Dumitru și Trupa Metropolis. “Mulțumim încă o dată Consiliului Județean Satu Mare, Centrului Judeţean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Primăriei din Botiz pentru suportul esențial pe care l-au acordat acestei frumoase manifestări”, au precizat organizatorii într-un comunicat de presă.
  Bogdan Tulbure  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare