More

    Înghesuială la Urgenţe în week-end

    ambu3

    Numărul pacienţilor care au ajuns la Urgenţe în acest sfârşit de săptămână a cunoscut o creştere semnificativă faţă de week-end-ul trecut. Aproape 500 de pacienţi au avut nevoie de îngrijiri medicale la UPU, cu circa 150 mai mulţi faţă de săptămâna trecută.

    Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare, Constantin Demian, la acest sfârşit de săptămână s-au prezentat la Urgenţe zece victime ale unor accidente de circulaţie, zece pacienţi care au suferit diferite leziuni în urma unor bătăi, şapte sătmăreni muşcaţi de căpuşe, cinci prezentând alergii în urma înţepăturilor de insecte, doi muşcaţi de câini şi un pacient muşcat de pisică.

    Chiar dacă nu a fost un week-end canicular, la UPU au ajuns totuşi trei persoane cu lipotimii cauzate de căldură.
    De asemenea, tot la Urgenţe au ajuns şi trei persoane care au vrut să-şi încheie socotelile cu viaţa. Una dintre acestea, o femeie în vârstă de 78 de ani, a fost internată la Secţia Psihiatrie, în timp ce celelalte două persoane au fost lăsate acasă după ce li s-au acordat îngrijirile medicale necesare.

    Şi Ambulanţa a avut un week-end agitat, fiind solicitată să intervină la aproape 300 de intervenţii. Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJU) Satu Mare a fost anunţat duminică, în jurul orei 14.30, despre producerea unui accident pe strada Lucian Blaga în urma căruia un bărbat în vârstă de 47 de ani a fost grav rănit. Echipajul ambulanţei care s-a deplasat la faţa locului a găsit un pacient confuz, cu traumatism toracic şi de bazin si fracturi ale membrelor, instabil hemodinamic respectiv cu tensiunea arterială prăbuşită. Personalul medical de pe ambulanţă i-a acordat primul ajutor la faţa locului, mobilizându-se pentru a asigura reumplerea vasculară a pacientului care, mai apoi, a fost transportat la Urgenţe.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE