Judeţul Satu Mare, lovit de un cutremur de 3,5 grade

cutremur

Nu mai puţin de 11 cutremure au zguduit sâmbătă şi duminică judeţul Satu Mare sau zone din imediata apropiere a judeţului. Unul dintre cele mai puternice cutremure a avut loc în judeţul Satu Mare, lângă Negreşti-Oaş, cu o magnitudine de 3,5 grade/Richter. Curios este faptul că în ultimul an judeţul Satu Mare a fost lovit de mai multe cutremure, înregistrându-se săptămâna trecută cea mai mare frecvenţă a acestui fenomen.

Negreştiul, lovit de cutremur
Două cutremure au avut loc duminică în judeţul Satu Mare sau în imediata apropiere, în Ucraina. Primul seism s-a înregistrat duminică, la ora 00.14, în zona Negreşti-Oaş, cu o magnitudine de 3,5 grade/Richter. Al doilea cutremur produs duminică a avut loc la ora 3.26, în Ucraina – în apropierea judeţului Satu Mare, cu magnitudinea de 2,4 grade/Richter.

Nouă cutremure în apropierea judeţului
Alte nouă cutremure au avut loc sâmbătă în Ucraina, în imediata apropiere a graniţei cu România, mai exact în apropierea comunei Tarna Mare. Potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, primul cutremur a avut loc la ora 13:56, cu o magnitudine de 3 grade/Richter, al doilea la ora 14:30 – magnitudine de 3.8 grade/Richter, al treilea – ora 14:49 – magnitudine 2,5, al patrulea – 15:23 – magnitudine 3,4, al cincilea – ora 16:41 – magnitudine 3, al şaselea – ora 18:14 – magnitudine 3, al şaptelea – ora 20.51 – magnitudine 2, al optulea – ora 20.53 – magnitudine 2,3, respectiv al nouălea – ora 21.58 – 2.2 grade.

Alte cutremure în Satu Mare
Ultimul cutremur în judeţul Satu Mare a avut loc în data de 11 mai 2015. Potrivit Institutului Naţional de Fizică a Pământului, cutremurul a avut loc la ora 8,00, în Ucraina, la granița cu România, cu o magnitudine de 3.2 grade și s-a produs la o adâncime de doi kilometri. În județul Satu Mare, cutremurul a fost resimțit cel mai puternic în zona comunei Micula.

Nu mai puţin de patru alte cutremure au lovit judeţul Satu Mare în ultimele luni. Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Fizica Pământului, un seism a avut loc duminică, 15 februarie, după-amiază. Cutremurul s-a produs la ora 16:35:14, în localitatea Halmeu, la o adâncime de 6 km, cu o magnitudine de 2 grade pe scara Richter.Un alt cutremur a avut loc în 6 februarie în județul Satu Mare. Seismul s-a produs la ora 04:11:41 în apropierea localității Halmeu şi a avut o magnitudine de 2 grade pe scara Richter. Alte două cutremure au mai avut loc la finalul anului trecut şi la începutul acestui an.

Primul cutremur din acest an s-a produs în 13 ianuarie 2015, fiind localizat manual la coordonatele latitudine 47.9715, longitudine 22.9938, pe raza comunei Halmeu. Acesta a avut o magnitudine de 2.1 grade şi s-a produs la o adâncime de 5 km. La finalul anului trecut a avut loc un cutremur cu magnitudinea 2,5 şi a avut loc în 26 noiembrie. Seismul s-a produs la o adâncime de 10 kilometri, la ora 12:49, în apropierea localităţii Turulung. Epicentrul cutremurului a fost localizat la o distanță de 24 kilometri de Vinogradov, 24 kilometri de Csengersima, 25 kilometri de Satu Mare și 31 kilometri de Negrești-Oaș.

Ciprian Bâtea

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Vanzari

SC Agromec Foieni SA, vinde : 2 buc Tractor U445, Plug PP3X30, Tocator mecanic sfecla furajera mare. Tel:0745012920

INVESTIȚIE. Sătmarul, LEGAT la AUTOSTRĂZILE EUROPEI. Drum EXPRES la Satu Mare

Județul și municipiul Satu Mare vor avea acces rapid la autostrăzile Europei, iar sătmăreni vor putea ajunge în scurt timp în cel puțin trei...

Cum poți scăpa cel mai ușor și elegant de unul care “îți stă în gât”?!?

Mare sărbătoare și îngâmfarea maximă pe viitorul candidat la CJ din partea PNL! Și-a aunțat marea victorie și faptul că e liderul de facto...

“Aţi ţinut românii închişi în case şi aţi distrus economia, în timp ce şmecherii PNL s-au îmbogăţit pentru trei generaţii”

Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu l-a acuzat luni, în plenul Camerei Deputaţilor, pe premierul Ludovic Orban, spunând că acesta a profitat de pandemie...

Cozmin Guşă, mesaj pentru Ludovic Orban: “Românii vă consideră mai corupţi decât guvernările PSDragnea”

Cozmin Guşă a comentat, prin intermediul unui mesaj postat pe Facebook, rezultatele primului sondaj post-pandemie realizat de CURS. Analistul politic a tras cinci concluzii,...