More


  La un pas de bătaie generală la Batarci

  - Advertisement -

  batarci

  Zeci de locuitori din Batarci sunt supărați după ce marți o familie le-a blocat drumul de acces spre case și terenuri. Oamenii s-au adunat ieri în fața casei bărbatului pentru a-i cere deblocarea drumului, după care au plecat spre primărie pentru a vedea ce acțiuni legale s-au întreprins pentru a-și primi drumul înapoi.

  Drum blocat către proprietăţi
  Localnicii din Batarci și-au făcut ei înșiși un drum după ce au primit o hotărâre din partea Consiliului Local. Au pus mână de la mână și au adus pietriș, unelte și au muncit pentru a-și crea un drum spre case și terenuri. Marți, un vecin le-a blocat accesul spre proprietăți, iar acum oamenii sunt supărați pentru că singurul mod în care mai pot ajunge la case și terenuri este pe o potecă prea mică și pentru o căruță.

  Oamenii vor soluţii rapide
  Oamenii sunt foarte supărați pe situația creată și vor o rezolvare cât mai rapidă a problemei lor, mai ales că le este frică de ce ar putea urma. Chiar lângă poteca pe care acum umblă pentru a ajunge acasă se află o sală de festivități, iar oamenii se tem că vor rămâne și fără aceasta dacă problema drumului nu va fi rezolvată în favoarea lor. Tot ce își doresc oamenii e să își recapete drumul și liniștea.

  Încă din anul 2005 oamenii folosesc drumul respectiv pentru a ajunge la terenurile pe care le dețin și pe care și-au construit și gospodăriile. Atunci, localnicii s-au înțeles cu primăria să își asume atât construcția drumului cât și cheltuielile legate de întreținerea acestuia doar pentru a putea ajunge în condiții civilizate la proprietăți.

  Poliţia a intervenit
  Autoritățile au luat măsuri legale pentru a putea debloca situația. După ce poliția s-a deplasat la fața locului, familia care a blocat drumul s-a ales cu o plângere penală. “Poliţiştii Secţiei Gherţa Mică au fost sesizaţi marţi, prin apelul de urgenţă 112, despre faptul că trei persoane de sex masculin ar fi blocat un drum de acces către locuinţele mai multor persoane din localitatea Batarci. Din cercetările efectuate s-a stabilit că un bărbat în vârstă de 50 de ani, împreună cu fiii săi de 25 şi respectiv 27 de ani, ar fi blocat drumul de acces, însă au construit un alt drum de acces, la aproximativ 10 metri distanţă, pe care l-au acoperit cu nisip, neputându-se circula în condiţii de siguranţă. În această situaţie s-a întocmit dosar penal şi se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice, faptă prevăzută de articolul 339 din Codul Penal, pentru care pedeapsa prevăzută este închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă”, se arată într-un comunicat de presă remis de Inspectoratul Judeţean de Poliţie.

  Bogdan Tulbure  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img