More  Lucrările la Teatrul Carei, pe ultima sută de metri

  - Advertisement -

  teatru-carei

  Lucrările de reabilitare a Teatrului Carei vor fi finalizate până la sfârşitul lunii august, conform ultimului termen prevăzut în contractul de finanţare. Teatrul nu a putut fi reabilitat conform termenului stabilit în proiect, adică până în luna decembrie a anului trecut. Imobilul a fost restaurat conform planurilor iniţiale, aşa cum a arătat înainte de a fi modificat în spiritul ideologiei comuniste în anii 1960. Atunci a fost modificată faţada considerată aristocratică şi au fost eliminate lojile, intervenţiile afectând acustica sălii de spectacole.


  Lucrările au fost finalizate la exteriorul clădirii, în prezent executându-se o serie de lucrări în interiorul imobilului. “Ultimul termen pentru finalizarea lucrărilor este 31 august. Sper ca săptămâna viitoare zidarii şi zugravii să iasă din incintă, ca să poată prelua terenul cei care instalează mobilierul, adică tapetul, mocheta, respectiv scaunele. Există încă unele probleme legate de instalaţiile care trebuie montate pentru încălzire şi corpurile de iluminat, dar au fost deja lămurite. Există toate condiţiile pentru finalizarea lucrărilor”, ne-a declarat primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs.
  Odată cu darea în folosinţă a teatrului reabilitat, Careiul va deveni unul dintre principalele centre culturale din judeţul Satu Mare. “Noi vrem să demonstrăm sătmărenilor că suntem unul din centrele culturale şi turistice ale judeţului. Fără să-i supăr, noi avem argumente serioase. Având în vedere evenimentele culturale organizate la Carei, poate e o provocare pentru sătmăreni. Dar niciodată nu am spus că vrem să concurăm cu ei. Noi doar ne facem treaba, cum putem şi cum ştim. Avem o echipă bună la Casa de Cultură, vom avea în acest an şi teatrul, avem şi alte instituţii culturale de valoare. Sperăm că acest bagaj al nostru, atât material cât şi spiritual, se va întări, va creşte şi vom deveni un pol al culturii sătmărene. Trebuie să spunem că judeţul are mai mulţi poli, cum este municipiul Satu Mare, prin cultura sa, Negreştiul prin oşeni, Codrul prin codreni şi Careiul prin şvabi. Noi avem o zonă cu o cultură specifică. Toate aceste patru componente formează un întreg armonios”, spune primarul Eugen Kovacs.
  Teatrul şi Centrul Cultural au fost reabilitate prin intermediul proiectului “Renaşterea Centrului Cultural al municipiului Carei”. În valoare de 6,5 milioane de lei, proiectul a fost finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2007-2013.
  Bogdan Tulbure  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  O parcare…

  0