More

  Ministrul AGRICULTURII, sprijin pentru PĂLINCARII şi FERMIERII din Ţara OAŞULUI

  IMG_2513

  Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a promis azi, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o la Gherţa Mare cu fermierii şi autorităţile publice locale din Ţara Oaşului, că se va implica activ pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă pălincarii şi fermierii din zonă.

  IMG_2492

  Ascultând păsurile acestora, ministrul Daniel Constantin a promis că va face deligenţele necesare pentru zonarea livezilor şi a câmpurilor cultivate cu căpşuni din Oaş, se va implica, alături de ministrul de Finanţe, pentru urgentarea măsurilor de reducer a accizei la pălincă şi va discuta cu ministrul Mediului cu privire la statutul terenurilor aflate în site-urile „Natura 2000”.

  IMG_2510

  Producătorii agricoli din Oaş s-au mai plâns de faptul că nu mai sunt primiţi în piaţa din Baia Mare. Ministrul Agriculturii a precizat că va purta o discuţie cu reprezentaţii inspecţiei în agricultură şi că vor fi demarate acţiuni de control atât în pieţele din Satu Mare cât şi în cele din Baia Mare.

  IMG_2519

  Tot cu această ocazie, au fost prezentate şi măsurile de finanţare ce sunt sau vor fi deschise în cadrul programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE