More


  Negreştiul devine un oraş european

  =

  negresti

  Capitala Ţării Oaşului se modernizează de la o zi la alta şi se transformă într-un oraş european. Ieri a fost finalizat un proiect prin intermediul căruia au fost modernizate şase străzi din oraşul Negreşti-Oaş. În cadrul conferinţei de închidere a proiectului, primarul Aurelia Fedorca le-a mulţumit tuturor celor care s-au implicat în realizarea acestui proiect şi a afirmat că lucrările de modernizare a Capitalei Ţării Oaşului vor continua.

  Proiect dificil, dar dus cu bine la capăt
  În deschiderea conferinţei de închidere a proiectului, Aurelia Fedorca a arătat că în acest fel este marcat un moment important pentru negreșteni odată cu finalizarea proiectului privind modernizarea străzilor Oașului, Vrăticel, Unirii, Cornetului, Morii și Valea Cerbului, proiect finanțat din fonduri europene și de la bugetul local. “A fost un proiect greu, am întâlnit multe sincope pe parcurs, dar sper că rezultatul mulțumește acum pe toată lumea. Pe toate aceste străzi au fost reabilitate și extinse rețelele de apă și canalizare, în cadrul unor proiecte separate, din fonduri europene și de la bugetul local. Mulțumesc constructorului, Iulia Boss, pentru că a făcut față cu succes tuturor hopurilor apărute și că azi ne putem bucura de o infrastructură de calitate și modernă pe aceste străzi. În paralel, continuăm modernizarea celorlalte străzi”, a spus primarul oraşului Negreşti-Oaş. Totodată, le-a mulţumit tuturor celor implicaţi în derularea cu bine a proiectului.

  Reprezentantul firmei constructoare, Iuliana Berinde, şi-a arătat mulţumirea că acest proiect a putut fi realizat şi şi-a exprimat speranţa că va continua buna colaborare avută cu administraţia locală. “Mă bucur că am reuşit să ducem la bun sfârşit acest proiect. A fost o lucrare foarte dificilă, dar cu susţinerea echipei de la Primăria Negreşti-Oaş am reuşit să o finalizăm. Ne dorim o colaborare la fel de bună şi pe viitor”, a spus Iuliana Berinde.

  Proiect de aproape 15 milioane de lei
  Proiectul a fost finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1,,Sprijinul dezvoltării durabile a orașelor-poli urbani de creștere”, Domeniul major de intervenție 1.1 ,, Planuri integrate de dezvoltare urbană” și a fost implementat în perioada 21 decembrie 2011 – 20 iulie 2015. Valoarea totală a proiectului a fost de 14.859.233,12 lei, iar valoarea totală eligibilă de 11.954.709,60 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR este de 9.605.609,16 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional – 2.110.006,24 lei și co-finanţare eligibilă a beneficiarului în sumă de 239.094,20 lei.

  Proiectul a vizat reabilitarea și modernizarea a şase străzi importante din orașul Negrești –Oaș cu lungime totală de 5,957 km de drum și introducerea rețelei de alimentare cu apă pe strada Vrăticel în lungime totală de 1,1 km. Pe aceste străzi a fost amenajată structura existentă prin consolidarea stratului de rezistență și asfaltare și au fost refăcute trotuarele și sistemul de scurgere a apelor pluviale. Astfel au fost modernizate următoarele străzi și tronsoane: strada Oașului, strada Vrăticel, strada Cornetului, strada Unirii I, strada Unirii II, strada Morii – pe tronsoanele Oașului – 1 Iunie, 1 Iunie – Vrăticel, Vrăticel – Unirii, Unirii – Livezilor, strada Valea Cerbului – pe tronsoanele Livezilor – Tudor Vladimirescu – George Coșbuc – Cornetului – capăt.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img