Neoton Familia şi Koncz Zsuzsa, capete de afiş la Zilele Partium

udmr

Anul acesta va avea loc ediţia cu numărul 14 a Zilelor Partium. Festivalul se va desfăşura în perioada 17-24 august. Spre deosebire de ediţia precedentă, în acest an festivalul va avea o durată de opt zile şi va cuprinde peste o sută de evenimente culturale.

Capetele de afiş ale Zilelor Partium 2015 vor fi trupa Neoton Familia şi solista Koncz Zsusza. Festivalul este organizat de fundaţia Identitas şi UDMR Satu Mare.

Glorii ale fotbalului maghiar, invitate la Satu Mare
Zilele Partium constituie un festival care încearcă să prezinte valorile culturale şi gastronomiuce din zona judeţului Satu Mare, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele UDMR Satu Mare, senatorul Pataki Csaba. Sătmărenii vor avea parte de o săptămână plină de cultură, tradiţii şi valori, fără de care zona noastră ar fi mai săracă, a dat asigurări Pataki.
Preşedintele Organizaţiei Municipale Satu Mare a UDMR, deputatul Kereskenyi Gabor, şi-a amintit cu nostalgie despre primele ediţii ale Zilelor Partium, când a montat scenele alături de senatorul Pataki, arătând că evenimentul este rezultatul colaborării foarte eficiente dintre UDMR, fundaţia Identitas şi alte 30 de ONG-uri. În cadrul Zilelor Partium, la Satu Mare au fost invitate câteva dintre fostele glorii ale fotbalului maghiar, precum Meszoly Kalman, Detari Lajos şi Urban Florian, a adăugat Kereskenyi.

Peste 100 de manifestări culturale

Organizatorul principal Stier Peter a arătat că Zilele Partium se vor desfăşura în perioada 17-24 august, adică pe durata a opt zile. Vor fi amenajate patru scene, evenimentele urmând a se desfăşura în 15 locaţii din oraş. În fiecare zi vor avea loc piese de teatru, recitaluri de jazz şi bluess, teatru de păpuşi şi spectacole pentru copii.
Captele de afiş ale festivalului vor fi trupa Neoton Familia, care va oferi un concert de două ore în 23 august, respectiv solista Koncz Zsuzsa, alături de invitatul Gerendas Peter, al căror concert din 24 august va închide festivalul. Au mai fost invitaţi: trupa Ossian, respectiv interpretele Wolf Kati şi Zalatnai Sarolta.
Ediţia din acest an a Zilelor Partium va cuprinde peste 100 de evenimente culturale. Bugetul alocat organizării este de circa 400.000 lei, circa un sfert din sumă fiind asigurată de autorităţile locale sătmărene, a declarat preşedintele fundaţiei Identitas, Szocs Peter.

Szasz Lorand

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Prima zi din August, vin românii acasă

Aglomerație mare în Vama Petea încă de dimineața în prima zi de August.Români vin acasă ,având în vedere că în întreaga Europa încep concediile.Azi...

Transferuri și permutări la Diaceza Romano-Catolică Satu Mare! Pr. Daniel Garcia Fernandez va fi vicarul parohial al Catedralei!

Din data de 1 August se vor pune în aplicare hotărârile Preasfinției Sale Eugen Schönberger, privind numirile și transferurile preoților din Dieceza Romano-Catolică de...

Luna concediilor vine cu măsuri noi în Ungaria

Începând cu data de 1 August,azi,pentru a intra  în Ungaria trebuie respectate condiți noi.Astfel, călătorii care vin din ţări clasate în categoria „galbenă” sau...

Adio chefuri la terase, de mâine vom purta mască și în spații deschise

Astăzi, 31 iulie 2020, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-a adoptat Hotărârea nr. 21 privind obligativitatea purtării măștii de protecție...

PERFORMANȚĂ! Canotoarea Mădălina Bereș a fost desemnată „Sports Personality of the Year”!

Mădălina Bereș, componentă a Lotului Olimpic de Canotaj al României, a fost desemnată „Sports Personality of the Year” în cadrul Galei „Most Admired Business...