Neoton Familia şi Koncz Zsuzsa, capete de afiş la Zilele Partium

udmr

Anul acesta va avea loc ediţia cu numărul 14 a Zilelor Partium. Festivalul se va desfăşura în perioada 17-24 august. Spre deosebire de ediţia precedentă, în acest an festivalul va avea o durată de opt zile şi va cuprinde peste o sută de evenimente culturale.

Capetele de afiş ale Zilelor Partium 2015 vor fi trupa Neoton Familia şi solista Koncz Zsusza. Festivalul este organizat de fundaţia Identitas şi UDMR Satu Mare.

Glorii ale fotbalului maghiar, invitate la Satu Mare
Zilele Partium constituie un festival care încearcă să prezinte valorile culturale şi gastronomiuce din zona judeţului Satu Mare, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele UDMR Satu Mare, senatorul Pataki Csaba. Sătmărenii vor avea parte de o săptămână plină de cultură, tradiţii şi valori, fără de care zona noastră ar fi mai săracă, a dat asigurări Pataki.
Preşedintele Organizaţiei Municipale Satu Mare a UDMR, deputatul Kereskenyi Gabor, şi-a amintit cu nostalgie despre primele ediţii ale Zilelor Partium, când a montat scenele alături de senatorul Pataki, arătând că evenimentul este rezultatul colaborării foarte eficiente dintre UDMR, fundaţia Identitas şi alte 30 de ONG-uri. În cadrul Zilelor Partium, la Satu Mare au fost invitate câteva dintre fostele glorii ale fotbalului maghiar, precum Meszoly Kalman, Detari Lajos şi Urban Florian, a adăugat Kereskenyi.

Peste 100 de manifestări culturale

Organizatorul principal Stier Peter a arătat că Zilele Partium se vor desfăşura în perioada 17-24 august, adică pe durata a opt zile. Vor fi amenajate patru scene, evenimentele urmând a se desfăşura în 15 locaţii din oraş. În fiecare zi vor avea loc piese de teatru, recitaluri de jazz şi bluess, teatru de păpuşi şi spectacole pentru copii.
Captele de afiş ale festivalului vor fi trupa Neoton Familia, care va oferi un concert de două ore în 23 august, respectiv solista Koncz Zsuzsa, alături de invitatul Gerendas Peter, al căror concert din 24 august va închide festivalul. Au mai fost invitaţi: trupa Ossian, respectiv interpretele Wolf Kati şi Zalatnai Sarolta.
Ediţia din acest an a Zilelor Partium va cuprinde peste 100 de evenimente culturale. Bugetul alocat organizării este de circa 400.000 lei, circa un sfert din sumă fiind asigurată de autorităţile locale sătmărene, a declarat preşedintele fundaţiei Identitas, Szocs Peter.

Szasz Lorand

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Guvernul ia în calcul revenirea la starea de urgenţă. SURSE

Potrivit unor surse Adevărul, la propunerea medicilor, Guvernul Orban ia în calcul reintroducerea stării de urgenţă în zonele în care s-au înregistrat foarte multe...

Marcel Ciolacu, despre legea carantinării şi izolării. “Nu putem vota această lege. Am o dezamăgire personală faţă de Klaus Iohannis”

Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, a declarat, luni, că parlamentarii social-democraţi nu vor vota în Senat “până când prim-ministrul şi ministrul Sănătăţii nu...

Gabriel Leș: Legea privind carantinarea și este o aberație juridică

Senatorul PSD de Satu Mare, fostul ministrul al Apărării, Gabriel Leș, spune că Legea privind carantinarea și izolarea pe care guvernul Orban o vrea...

Marcel Ciolacu: “Când vom depune moţiunea, ea trece 100%. În acest moment avem 204 voturi”

Comitetul Executiv al PSD s-a reunit luni pentru a discuta felul în care parlamentarii partidului vor vota în privinţa legii carantinării, iar la sfârşitul...

Handicapat… pe jumătate

Este greu de răspuns de ce parchează unii peste linii, așa cum se vede în imaginea alăturată publicată de activiștii de la DriversSM. Desigur,...