Nyiregyhaza, raiul iubitorilor de animale

gradina

Chiar dacă țara vecină a fost sub avertizare de cod roșu de caniculă, zeci de sătmăreni au decis să își petreacă sfârșitul de săptămână în Ungaria, la grădina zoologică din Nyiregyhaza. Cât de bine s-au distrat sătmărenii se vede din imaginile pe care le-au postat pe internet.

Căldură mare, dar distracţie pe cinste
Căldura a fost mai ușor de suportat la grădină zoologică. Sătmărenii care s-au încumetat să viziteze parcul din Nyiregyhaza s-au distrat de minune. Chiar dacă unele animale au fost vizibil afectate de temperaturile ridicate, cele care sunt obișnuite cu verile toride au părut că se bucură de atmosfera de-afară.

Grădina zoologică se află la puțin peste 100 de kilometri de Satu Mare și acoperă 300 de mii de metri pătrați. Turiștii pot admira cele peste 5000 de animale din 500 de specii diferite. La mare căutare este acvariul care adăpostește mai multe specii de rechin, două exemplare de remora și pisici de mare.

Rechinii, marea atracţie
Pe lângă programul de vizitare, grădina oferă și activități interactive. Cei care sunt în concediu și își fac timp să viziteze grădina în timpul săptămânii pot să vadă ce înseamnă să hrănești un rechin având în vedere că, de dimineață, personalul angajat are grijă ca temutele animale acvatice să își primească porția de mâncare.

Înghesuiala se produce în schimb la acvariul care adăpostește leii de mare. Spectacolul de aici atrage sute de vizitatori, grațioasele pinipede cucerind asistența grație unui program riguros de dresaj.

Activităţi interactive
Pentru cei îndrăgostiți de înaripate, la 13.30, papagalii ARA oferă un show de neuitat în care se demonstrează cât de repede pot păsările să rezolve exercițiile de logică. Inedită este și plimbarea pe care turiștii pot să o facă, de data aceasta contra cost, cu cămila iar pentru cei care doresc o zi liniștită și nu au chef să se plimbe pe jos, sunt disponibile trenulețe care fac întreg circuitul grădinii zoologice oprindu-se în punctele importante de vizitat.

Familia de foci, vedetele pentru copii
Cele mai vizitate animale în această perioadă au fost focile, a căror familie s-a înmulțit cu un nou membru, elefanții, care au și ei un micuț pachiderm și urangutanii , tot pentru că le-a venit pe lume un nou pui.

Pe lângă speciile amintite, parcul se poate lăuda și cu câteva animale mai speciale, pe care nu le poți vedea în orice grindină zoologică și asta pentru că , pe lângă faptul că sunt rare, au nevoie de condiții speciale și multă îngrijire din partea personalului și echipei medicale. Tigrul alb, elefantul african, varanul de Komodo, rinocerul indian, ursul polar, rechinul-tigru şi gorila sunt doar câteva dintre speciile mai rare, care pot fi admirate la câțiva kilometri distanță de Satu Mare.

Speciile, salvate de specialişti
Grădinile zoologice s-au transformat mult în ultimii zeci de ani. Din locuri de divertisment, multe dintre ele au devenit adevărate oaze pentru specii aflate pe cale de dispariție, iar cele mai multe parcuri din Europa participă, la fel ca și cel de la Nyiregyhaza, la programele de elaborare pentru salvarea speciei. Girafele, tamarinii cu creastă albă, jaguarii şi tigrii siberieni sunt doar câteva dintre animalele care cresc și se înmulțesc grație îngrijirilor pe care le primesc din partea staff-ului din parc.

Informaţii în mai multe limbi
În aceste condiții, informarea corectă a vizitatorilor este considerată prioritară așa că turiștii pot afla mai multe informații despre speciile de animale atât de pe plăcuțele plasate în fața cuștilor, care au și traducere în limba română, cât și de pe internet , cei care au la-ndemână un smartphone și internet.

Silvia Spanciu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Patroni sătmăreni, prinși cu diferite neconformități de inspectorii de muncă

În cursul lunii iunie 2020, inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Satu Mare au efectuat 248 controale, din care 94 controale în domeniul relațiilor...

Amenzi de peste 700 de mii de lei aplicate de Garda de Mediu în județ

În trimestrul II al anului 2020, Comisariatul Judeţean Satu Mare al Gărzii Naţionale de Mediu a efectuat un număr total de 167 inspecţii, din...

Șoferi TAXAȚI pentru INCONȘTIENȚĂ

  La data de 8 iulie, în jurul orei 20.20, polițiștii din cadrului Secției Poliție Rurală Valea Vinului, au depistat în trafic un tânăr, de...

SANCȚIUNI aplicate de polițiști pentru prevenirea ACCIDENTELOR rutiere

  Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier și ai Biroului Rutier Satu Mare au desfășurat la data de 8 iulie, o acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere,...

ALERTĂ. Un NOU CAZ de COVID-19 CONFIRMAT la Satu Mare. RECORD la nivel național

Dacă dimineață autoritățile au anunțat că un alt sătmărean confirmat cu coronavirus s-a vindecat, în urmă cu câteva minute s-a anunțat că în județul...