Peste 80.000 de turişti în staţiunea Tăşnad

tasnad

Vremea frumoasă din ultima perioadă aduce turiştii cu miile în staţiunea Tăşnad. De la începutul sezonului estival, peste 80.000 de turişti au vizitat ştrandul termal de la Tăşnad. Dacă timpul va fi frumos în continuare, numărul de vizitatori l-ar putea egala sau chiar depăşi pe cel înregistrat anul trecut. În sezonul estival 2014, ştrandul Tăşnad a fost vizitat de peste 250.000 de turişti, majoritatea lor provenind din judeţul Cluj, dar şi din judeţele Maramureş, Sălaj, Bistriţa Năsăud, Bihor şi chiar Alba.

Turiştii vin în ritm susţinut
Sfârşitul de săptămână trecut a fost unul din cele mai bune din punctul de vedere numărului de turişti. “În acest week-end s-a văzut că au început concediile. Vineri am avut 2.000 de turişti, sâmbătă numărul lor a crescut la 3.000, iar duminică am avut în jur de 5.000 de persoane care au vizitat ştrandul”, ne-a declarat administratorul ştrandului Tăşnad, Gheorghe Niţă.
Actualul sezon estival are perspective foarte bune. Până în prezent, peste 80.000 de persoane au vizitat ştrandul termal. “Turiştii  vin în flux continuu, în special la sfârşit de săptămână. Până acum am avut peste 80.000 de turişti. Dacă treaba merge la fel de bine în continuare, la final de sezon vom avea cel puţin acelaşi număr de turişti ca şi anul trecut, dacă nu mai mulţi. Anul trecut, ştrandul Tăşnad a fost vizitat de peste 250.000 de turişti”, ne-a declarat administratorul Gheroghe Niţă.
Majoritatea turiştilor vin din judeţul Cluj, potrivit statisticilor Primăriei Tăşnad. De asemenea, la Tăşnad sosesc turişti şi din celelalte judeţe din nord-vestul ţării, precum Maramureş, Sălaj, Bistriţa Năsăud. În ultima vreme, au început să apară tot mai frecvent grupuri organizate din Alba şi Bihor, care vin cu autocarele la ştrand.

Ape termale cu efect terapeutic multiplu
Ștrandul deține patru bazine pentru adulți și unul pentru copii, toate funcționând cu apă termală de peste 35 grade Ceslius, și o piscină cu apă rece.
Apa este termominerală, clorosodică, bromoiodurată, care potrivit recomandărilor Institutului de Medicină Fizică și Balneoclimatologie București este indicată în tratarea următoarelor  afecțiuni: reumatismale degenerative, reumatismale abarticulare, neurologice periferice cronice, ginecologice cronice (în afara puseelor inflamatorii), afecțiuni posttraumatice, boli asociate: boli profesionale, endocrine, boli de metabolism.
Pentru a valorifica cât mai bine potenţialul terapeutic al apelor termale, primăria Tăşnad are pregătită documentaţia pentru construirea unei baze de tratament.
Viitoarea bază, care va creşte atractivitatea staţiunii în ochii turiştilor, va fi amplasată pe locul în care funcţionau vechile sere ale oraşului. Potrivit proiectului tehnic, baza de tratament va avea o capacitate de 80 de locuri şi va adăposti opt cabinete medicale, de kinetoterapie, hidrokinetoterapie, electroterapie, masoterapie, hidrotermoterapie, hidromasaj şi altele. Odată cu realizarea acestui obiectiv, Tăşnadul ar putea căpăta statutul de staţiune naţională.
Potrivit primarului Vasile Mitraşca, proiectul privind baza de tratament, în valoare de 2,5 milioane de euro, ar putea obţine finanţare în toamnă în cadrul Programului Operaţional Regional.

Szasz Lorand

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Casa Noastră – 100 de ani de la înființarea primei bănci românești municipale în Satu Mare

Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la înființarea primei bănci românești în municipiul Satu Mare, în 1920. Mai jos am preluat un...

Măcelăria care nu este profi

Unii angajați ai magazinului din Micro 17, nu sunt nici pe departe profi. Este și cazul angajatei de la raionul de carne, o doamnă...

La vama Csengersima, are loc o revizia tehnică totală a cântarelor. Trafic mult îngreunat pentru automarfare la Petea.

         Autorităţile de frontieră din Ungaria au informat conducerile Inspectoratelor Teritoriale ale Polițiilor de Frontieră apropiate de Satu Mare că în...

Amenzi usturătoare aplicate de DSVSA

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au realizat, în cursul săptămânii trecute, 97 acțiuni de control. Verificările au vizat:...

Patru vindecări și niciun caz nou la Satu Mare

Dacă la nivel județean situația în ceea ce privește pandemia de coronavirus se îmbunătățește, la nivel național situația devine tragică. Aproape 1750 de cazuri...