More


  Regele Ferdinand I, comemorat la Carei

  =

  ferdinand

  Cu ocazia împlinirii a 88 de ani de la trecerea în nefiinţă a Regelui Ferdinand I al României, reprezentanţii Direcţiei de Cultură a Municipiului Carei au depus luni o coroană la bustul acestuia, amplasat în centrul Municipiului Carei.

  Ferdinand I de Hohenzollern-Sigmaringen s-a născut la 12/24 august 1865. A fost al doilea rege al României, din 10 octombrie 1914 până în 20 iulie 1927. Ferdinand (Ferdinand Viktor Albert Meinrad von Hohenzollern-Sigmaringen) a fost al doilea fiu al prinţului Leopold de Hohenzollern-Sigmaringen şi al Infantei Antónia a Portugaliei, fiica regelui Ferdinand al II-lea al Portugaliei şi al reginei Maria a II-a.
  Ajuns rege în 1914, la debutul Primului Război Mondial, Regele Ferdinand a fost pus în situaţia dificilă de a hotărî interesele ţării noastre, într-o perioadă atât de agitată.În urma înfăptuirii Marii Uniri din 1918, Ferdinand şi Maria s-au încoronat regi la data de 15 octombrie 1922, la Alba Iulia.

  Majestatea Sa Regele Ferdinand I al României a vizitat oraşul Carei la data de 25 mai 1919, alături de Alteţa Sa Regina Maria a României, cu scopul familiarizării membrilor Casei Regale cu noile teritorii unite cu România, în urma evenimentului istoric din 1918. La momentul respectiv, oraşul Carei era centru al Comitatului Sătmar. Familia Regală a fost însoţită în municipiul Carei de către Iuliu Maniu, în calitate de preşedinte al Consiliului Dirigent. Regele Ferdinand I a murit la Sinaia, la 20 iulie 1927, în urma unei boli necruţătoare.
  Bogdan Tulbure  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img