Rezultate peste aşteptări la Bacalaureat

bac

Rezultatele examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2015, au fost peste aşteptări în judeţul Satu Mare. Procentul de promovabilitate în judeţ a fost de 73,41%, cu zece procente mai mare decât anul trecut, ceea ce situează judeţul nostru pe locul 10 pe ţară.

Trei din patru candidaţi au luat Bac-ul
Potrivit informaţiilor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare, la prima sesiune de Bacalaureat din acest an s-au înscris 2.666 de candidaţi din care au fost prezenţi 2.587, 79 fiind absenţi. Dintre cei prezenţi, 1.899 au fost declaraţi admişi, astfel că procentul de promovabilitate a fost de 73,41%. Astfel, trei din patru candidaţi din judeţ au reuşit să promoveze examenul maturităţii. Rezultatele au fost afişate ieri la centrele de examinare şi pe site-ul Ministerului Educației Naționale www.edu.ro.
Dintre cei declaraţi admişi, o pondere de 23,27% au avut medii cuprinse între 6-6,99, 28,69% – medii cuprinse între 7-7,99, 30,01% – medii cuprinse între 8-8,99 şi 18,00% cu medii cuprinse între 9-9,99. Din păcate, niciunul dintre candidaţii sătmăreni nu a obţinut nota maximă.

Peste 98% promovaţi la CN “Mihai Eminescu”
După cum era probabil de aşteptat, cel mai mare procent de promovabilitate l-au obţinut candidaţii de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, cu 98,5%. Pe locurile următoare s-au situat Colegiul Național “Kolcsey Ferenc” – 93,96%, Liceul Teoretic Carei – 93,62%, Liceul Teoretic German “Johann Ettinger” – 93,44%, Colegiul Național “Doamna Stanca” – 91,94%, Colegiul Național “Ioan Slavici” – 88,21% şi Liceul Teologic Romano-Catolic “Ham Janos” Satu Mare 79,59%.
Cele mai mici procente de promovabilitate la examenul de Bacalaureat au fost obţinute de candidaţii de la Colegiul Tehnic de Transporturi și Telecomunicații “Ion I.C. Brătianu” – 29,09%, Liceul Tehnologic “Constantin Brâncuși” – 24,32%, Colegiul Tehnic “Unio-Traian Vuia” – 21,21%, Liceul Tehnologic Ardud – 12,50% şi Liceul Tehnologic “Simion Bărnuțiu” – 9,09%. Interesant este faptul că, spre deosebire de alţi ani, niciun liceu nu a avut promovabilitate “zero” la Bac.

Locul 10 pe ţară
Procentul de promovabilitate din acest an a fost cu circa 10% mai mare faţă de anul trecut când, înainte de contestaţii, acest procent era de 63,18%. Mai mult decât atât, dacă anul trecut promovabilitatea la nivel judeţean a fost aproximativ la nivelul mediei naţionale, în acest an procentul a fost mai mare cu 7 procente faţă de cele 66,41% cât a fost înregistrat la nivelul întregii ţări.
Rezultatele foarte bune la Bacalaureat obţinute de candidaţii sătmăreni plasează judeţul nostru pe locul zece pe ţară.
Eventualele contestații au putut fi depuse ieri, între orele 16.00-20.00. Rezultatele finale, după contestații, vor fi afișate în data de 10 iulie 2015.

Florin Dura

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Vanzari

SC Agromec Foieni SA, vinde : 2 buc Tractor U445, Plug PP3X30, Tocator mecanic sfecla furajera mare. Tel:0745012920

INVESTIȚIE. Sătmarul, LEGAT la AUTOSTRĂZILE EUROPEI. Drum EXPRES la Satu Mare

Județul și municipiul Satu Mare vor avea acces rapid la autostrăzile Europei, iar sătmăreni vor putea ajunge în scurt timp în cel puțin trei...

Cum poți scăpa cel mai ușor și elegant de unul care “îți stă în gât”?!?

Mare sărbătoare și îngâmfarea maximă pe viitorul candidat la CJ din partea PNL! Și-a aunțat marea victorie și faptul că e liderul de facto...

“Aţi ţinut românii închişi în case şi aţi distrus economia, în timp ce şmecherii PNL s-au îmbogăţit pentru trei generaţii”

Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu l-a acuzat luni, în plenul Camerei Deputaţilor, pe premierul Ludovic Orban, spunând că acesta a profitat de pandemie...

Cozmin Guşă, mesaj pentru Ludovic Orban: “Românii vă consideră mai corupţi decât guvernările PSDragnea”

Cozmin Guşă a comentat, prin intermediul unui mesaj postat pe Facebook, rezultatele primului sondaj post-pandemie realizat de CURS. Analistul politic a tras cinci concluzii,...