More


  Săptămână plină pentru “galben- albaştri”

  - Advertisement -

  oli

  Săptămână încărcată pentru Olimpia Satu Mare. Elevii lui Tibi Csik vor juca patru partide în şase zile printre care una, miercuri, cu „satelitul” în Cupa României la Bihorul Beiuş.

  Azi, de la ora 11 Olimpia va juca la FC Baia Mare cu noupromovata în Liga a 2-a, apoi pe 16 iulie la Cigand. Pe 18 iulie tot în Ungaria la Kisvarda.
  Interesant e că cele două echipe ce se întâlnesc azi, FC Baia Mare şi Olimpia au jucat în week-end amicale în Ungaria cu formaţii de prima ligă.
  Olimpia a pierdut 1-2 la Miskolc cu Diosgyor în vreme ce maramureşenii au cedat 1-3 la DVSK Debrecen.

  Cine nu se înscrie sau se retrage din Liga a 2- a va ajunge direct în… Liga a 5-a!!!
  Termenul limită al înscrierilor cluburilor în noul sezon competiţional al Ligii a 2-a şi a 3-a, ediţia 2015-2016, se apropie de final. Pe 20 iulie expiră perioada în care conducătorii trebuie să depună dosarele la Federaţia Română de Fotbal. Cu toate că au mai rămas doar şapte zile, aceştia nu s-au înghesuit să o facă până acum. Foarte puţine echipe s-au înscris deja, majoritatea nefiind sigure de participarea în noul campionat în principiu din cauza problemelor financiare. După această dată limită se va stabili şi componenţa ligilor a doua şi a treia, în câte serii vor fi structurate.
  În această privinţă, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal pentru Liga 2 (LPF 2) şi reprezentantul cluburilor din Liga a 2-a în Comitetul Executiv al FRF, Auraş Braşoveanu, a emis un comunicat, prin intermediul liga2.ro, către toţi reprezentanţii cluburilor din eşalonul secund, intitulat ”Liga a 2-a încotro?”, în care transmite cele ”patru direcţii care pot conduce la intrarea în normalitate a desfăşurării activităţii sportive a cluburilor de Liga a 2-a” după ce s-a întâlnit cu preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.
  Braşoveanu solicită ca, pentru intrarea în normalitate şi îndepărtarea incertitudinilor care nu atrag investitori în fotbal şi nici parteneri media, cluburile care ar trebui să se înscrie în noul sezon al Ligii 2 (28 la număr) să o facă numai dacă au convingerea şi posibilitatea financiară că pot participa pe întreaga durată a campionatului în competiţie şi nu se vor retrage pe parcurs. Preşedintele LPF2 spune că aceste cluburi au şansa de a se înscrie direct în Liga 3 dacă nu au bugetul necesar pentru eşalonul secund. În cazul în care se va ajunge la înscriere şi neparticipare sau retragere pe parcurs din Liga 2, sezonul 2015-2016, FRF va aplica retrogradarea directă în Liga a 5-a.
  ”În urma întâlnirii dintre reprezentantul cluburilor de Liga a 2-a în Comitetul Executiv, dl. Auraş Braşoveanu, şi preşedintele F.R.F., dl. Răzvan Burleanu, au fost identificate patru direcţii, care, odată lămurile, pot conduce la intrarea în normalitate a desfăşurării activităţii sportive a cluburilor de Liga a 2-a. În primul rând, cluburile de Liga a 2-a trebuie să înţeleagă că un sistem competiţional aflat de mulţi ani sub semnul incertitudinii induce neîncredere, atât posibililor finanţatori, cât şi societăţilor de profil care ar putea deveni parteneri media. Plecând de la acest aspect, dl. Auraş Braşoveanu solicită cluburilor de Liga a 2-a să respecte competiţia şi competitorii şi să se înscrie în Liga a 2-a, sezon competiţional 2015-2016, doar în situaţia în care au convingerea că vor participa şi vor termina sezonul competiţional. Mai mult de atât, regulamentul este de partea celor care încă nu au certitudinea că pot finaliza sezonul competiţional de Liga a 2-a, având posibilitatea să se înscrie în Liga a 3-a. În situaţia în care cluburile se înscriu şi nu participă la competiţie în sezonul 2015-2016 vor fi retrogradate în Liga a 5-a. Şi în situaţia în care se vor retrage pe parcurs se va aplica aceeaşi sancţiune: retrogradarea în Liga a 5-a”, e scris în comunicatul emis de adresa site-ului Liga2.ro.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img