More


  Satu Mare, pârjolit de arşiţă

  =

  canicula

  Temperaturile extrem de ridicate înregistrate ieri în municipiul Satu Mare i-au determinat pe sătmăreni să stea prin case şi să evite deplasările la orele amiezii. Zona centrală a oraşului era aproape pustie. Câteva sute de sătmăreni s-au adăpostit de arşiţă la ştranduri.

  Temperaturi de peste 40 de grade
  Judeţul Satu Mare se află în aceste zile sub cod galben de caniculă, iar temperaturile înregistrate în municipiul reşedinţă de judeţ au atins ieri 40 de grade. Spre exemplu, în jurul orei 13.30, termometrul de vizavi de Casa de Modă indica o temperatură de 44 de grade. La nivelul asfaltului, temperaturile erau însă de circa 50 de grade.

  Sătmărenii au resimţit însă şi mai puternic canicula. Pe lângă disconfortul termic extrem de accentuat, afară nu bătea nici măcar un firicel de vânt ca să mai scadă din temperatura resimţită de corpul uman. Temperaturile caniculare vor continua să se menţină până la sfârşitul acestei săptămâni, astfel că sătmărenii mai au de îndurat.

  Oraşul, aproape pustiu
  În aceste condiţii, marea majoritate a sătmărenilor au preferat să se adăpostească de căldură în casă. Zona pietonală Corneliu Coposu, care în condiţii normale seamănă cu un furnicar, ieri la orele amiezii era aproape pustie. Doar câţiva cetăţeni stăteau la umbră sub copacii din faţa Magazinului Someşul sau se răcoreau la fântâna arteziană de lângă Palatul Administrativ.

  Nici drumurile, a căror asfalt se topeşte din cauza căldurii, nu au fost nici pe departe la fel de aglomerate ca în zilele obişnuite. Doar autovehiculele aparţinătoare unor firme se aflau pe strazi.

  Ştrandul, o oază de răcoare
  O parte dintre sătmăreni au ales să se adăpostească de căldură la ştrand. Cele şapte bazine ale ştrandului sunt aproape pline în fiecare zi de sătmărenii veniţi să-şi petreacă într-un mod cât mai agreabil timpul liber.

  Dacă cei mai în vârstă aleg proprietăţile curative ale apei termale, cei tineri preferă să înoate şi să sară în bazinele de înot. Având în vedere temperaturile ridicate care se anunţă în perioada următoare, numărul celor care vin la ştrand va rămâne în continuare ridicat.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img