More  Se zvoneşte prin ziare…

  - Advertisement -

  l În lipsa premierului Victor Ponta, Guvernul a aprobat o hotărâre prin care un corp din Palatul Primăverii, reşedinţă construită pentru Nicolae Ceauşescu, să fie repartizat unui “fost preşedinte” al României. Proiectul de hotărâre a fost înaintat de Regia Patrimoniului şi Protocolului de Stat (RA-APPS) în administraţia căreia se află Palatul Primăverii, însă nu conţine numele unui fost şef de stat căruia i-ar fi destinat imobilul. De asemenea, nu se specifică nici faptul că hotărârea se aplică pentru actualul şef de stat sau pentru viitorii preşedinţi.
  l Dacă în luna martie, când s-a întâlnit cu Victor Ponta pe tema noului Cod fiscal, Mugur Isărescu a abordat un ton neutru, spunând doar că este nevoie ca măsurile să fie sustenabile, în ultima apariţie publică tonul acestuia s-a schimbat. După întâlnirea pe care a avut-o cu preşedintele Klaus Iohannis, la nici două ore, guvernatorul a criticat noul Cod fiscal.
  l Liderii PNL s-au denunţat în serie la DNA. Ei au explicat cum o şpagă de milioane de euro a fost împărţită între miniştri şi parlamentari. O parte din banii negri a fost folosită cu succes pentru finanţarea PNL în campania electorală din 2008.
  l Guvernanţii promit să pună Institutul Cantacuzino pe picioare cu 10 milioane de euro, însă, chiar şi aşa, producţia de vaccinuri româneşti nu va fi reluată în acest an. Banii vor intra în contul instituţiei după rectificarea bugetară din iulie.
  l Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, doreşte să introducă în şcoli, la toate niovelurile, a unei discipline obligatorii de educaţie sanitară. Ea ar urma să-i înveţe pe elevi cum să mănânce sănătos, dar şi noţiuni de igienă şi de acordare a primului ajutor.
  l Iaurturile cu fructe care se găsesc în magazinele din România nu sunt tocmai produse naturale, atrage atenţia un studiu recent. Ele conţin până la şase E-uri şi au un aport ridicat de zahăr, favorizând apariţia unor boli precum diabetul şi obezitatea.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts