More


  Se zvoneşte prin ziare…

  - Advertisement -

  l Costurile medii cu energia electrică şi termică, gaze şi servicii apă-cana, salubritate trec de 200 de lei pe persoană, reprezentând 28% din cheltuielile unei gospodării – locul al doilea după mâncare. Din datele prezentate de Institutul Naţional de Statistică, rezultă că românii cheltuie, în medie, 209 lei lunar pe persoană pentru a-şi plăti facturile de întreţinere a locuinţei.

  l Unul dintre cele mai luxoase complexe rezidenţiale bisericeşti din România, cel păstorit de arhiepiscopul Tomisului, se îmbogăţeşte cu încă un lăcaş de cult finanţat din bani publici. Înalt Preasfinţitul Teodosie a anunţat construirea unei a doua biserici în cadrul complexului bisericesc, „Acoperământul Maicii Domnului”, situat în localitatea Dorna Arini, satul natal al ierarhului Bisericii Ortodoxe Române.

  l În evidenţele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului se aflau, la începutul acestui an, 70.500 de internaţi din întreaga ţară. Dintre aceştia, jumătate au diagnosticul şi încadrarea în handicap grav, în timp ce 1.500 apar în raportări ca fiind încadraţi în grad de handicap uşor. În ceea ce priveşte distribuţia copiilor cu dizabilităţi, 15.400 din cei cu vârste cuprinse între 7 şi 13 ani sunt încadraţi în grad de handicap grav.

  l Decizia preşedintelui de a retrimite Codul Fiscal este pur politică, au spus co-preşedinţii ALDE, Călin Popescu Tăriceanu şi Dan Constantin. Ei au precizat că acest cod va trece cât mai rapid prin Parlament, fără mari modificări, inclusiv prin organizarea unei sesiuni extraordinare. Parlamentul este în vacanţă, iar, potrivit articolului 66 din Constituţie, sesiunea extraordinară poate fi convocată la cererea şefului statului, a conducerii Parlamentului sau cel puţin a unei treimi din numărul total al parlamentarilor. Indiferent de forma în care Codul Fiscal va ajunge la Cotroceni după reexaminare, Iohannis nu-l mai poate refuza.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img