More


  Sute de locuri de muncă pentru sătmăreni

  - Advertisement -

  generos

  Judeţul Satu Mare se află printre primele locuri din ţară în ceea ce priveşte oferta de locuri de muncă. Potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Satu Mare, în judeţ sunt existente aproape 800 de locuri de muncă vacante la care se mai adaugă încă aproximativ atâtea în străinătate.
  Locuri de muncă în judeţ
  În total, în momentul de faţă, în judeţul Satu Mare sunt existente 790 de locuri de muncă vacante din care 638 în municipiul Satu Mare, 22 în municipiul Carei şi 30 în oraşul Negreşti Oaş.
  Dintre cele existente în municipiul Satu Mare, mai bine de o treime, adică 230, sunt în industria textilă. De asemenea, mai sunt vacante 54 de locuri de muncă pentru muncitori necalificaţi pentru asamblare piese, 25 – montator saubansamble, 29 de tâmplar universal sau 23 de manipulant marfă. Tot la Satu Mare se află neocupate şi 12 locuri de inginer electronist, trei de inginer mecanic şi două de inginer chimist.
  La Carei, distribuţia pe domenii de activitate este mai echilibrată, aici fiind disponibile cinci locuri de muncă pentru şoferi, patru pentru ospătari, trei de mecanic auto, trei de dispeceri şi două de operatori vânzări. Tot industria confecţiilor este deficitară în ceea ce priveşte angajările şi la Negreşti-Oaş, unde 25 din cele 30 de locuri de muncă vacante sunt din acest domeniu. Aici mai sunt disponibile două locuri de muncă de asistent medical, două de spălător auto şi unul de vopsitor.

  Oferte din străinătate
  Dacă sunt nemulţumiţi de locurile de muncă oferite în judeţ, sătmărenii pot opta, în cazul în care îndeplinesc condiţiile, pentru unul din cele 808 locuri de muncă vacante existente în străinătate, disponibile prin reţeaua EURES.
  Cele mai multe locuri de muncă se găsesc în Germania. Aici sunt disponibile 302 locuri de muncă printre care asistenţi medicali – 100, ospătari-barmani-bucătari – 70, construcţii – 30 factori poştali şi şoferi de Tir – câte 15. De asemenea, în Cehia sunt disponibile 241 de locuri de muncă, printre care operatori – 130, muncitori – 20, croitori – 15. În Marea Britanie sunt disponibile 128 de locuri de muncă, în Norvegia 92, în Suedia 25, Elveţia 10 şi Spania doar unul. Lista întreagă cu locurile de muncă din străinătate poate fi consultată la sediul AJOFM Satu Mare.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img