More  Tot mai mulţi sătmăreni vor să renunţe la copii pentru bani

  - Advertisement -

  asistenti

  Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Satu Mare, Mariana Dragoş, a tras ieri un mare semnal de alarmă vizavi de un fenomen deosebit de periculos. Este vorba despre părinţii care vor cu orice preţ să îşi dea copiii în plasament pentru a beneficia de alocaţia de plasament, care a fost mărită de la  48 la 600 de lei.


  Semnal de alarmă tras de autorităţi
  Autorităţile judeţene susţin că se amplifică un fenomen foarte îngrijorător în ultima perioadă, o dată cu majorarea alocaţiei de plasament de la 48 la 600 de lei. “Noi, ca instituţie, suntem, practic, asaltaţi de solicitări privind stabilirea unor măsuri de plasament pentru copii care nu se află în situaţie de risc social. Plasamentul este o măsură de protecţie specială şi se stabileşte în condiţiile în care familia nu poate să asigure creşterea şi îngrijirea copilului. De aceea, le atrag atenţia şi specialiştilor din comunităţile locale. În momentul în care asistenţii sociali merg pe teren şi constată că nu există o situaţie de risc, să nu propună acordarea de plasament, doar pentru faptul că s-a mărit alocaţia de plasament”, a precizat Mariana Dragoş.

  DGASPC respinge solicitări pe bandă rulantă
  Oficialii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare susţin că au refuzat mai multe cereri de acordare a plasamentului în ultima perioadă.
  “La noi, în ultimul timp, au fost analizate cazuri concrete în care au fost respinse aceste măsuri de plasament pentru că nu se impuneau. Trag un semnal de alarmă, pentru că, până la urmă, se va greva tot bugetul Ministerului Muncii. Este foarte bine că s-a mărit alocaţia de plasament, că se încearcă rezolvarea unei problematici în ceea ce priveşte sărăcia, dar trebuie să fim, ca şi specialişti, foarte atenţi la acest fenomen”, a conchis Mariana Dragoş.
  Mai mult, Mariana Dragoş susţine că angajaţii DGASPC sunt ameninţaţi de cei ale căror cereri sunt respinse.
  “Colegii mei sunt supuşi unor ameninţări din partea acestor persoane vulnerabile. Dar avem sprijinul comunităţii locale, care întotdeauna ne-a ajutat”, a conchis Mariana Dragoş.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  O parcare…

  0