More


  ZECI de firme şi-au BĂTUT JOC de angajaţi pe durata CANICULEI

  =

  canicula

  Zeci de firme nu şi-au protejat angajaţii pe perioada caniculei, motiv pentru care aceştia au fost sancţionaţi contravenţional. Afirmaţia a fost făcută azi de către reprezentantul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Satu Mare, Alin Dan. Prefectul Eugeniu Avram face un apel către toţi angajatorii să ia toate măsurile ce se impun pe viitor, în condiţiile în care în perioada următoare se anunţă o perioadă prelungită cu temperaturi ridicate.

  Reprezentantul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Satu Mare, Alin Dan, susţine că au fost sancţionate un număr de 34 de agenţi economici pentru că nu şi-au protejat angajaţii pe perioada caniculei.

  “În urma controalelor efectuate pe durata caniculei s-au constatat 34 de deficienţe şi s-au aplicat tot atâtea sancţiuni, în valoare totală de 10.500 de lei. Menţionez faptul că de fiecare dată când se anunţă acest cod de caniculă se efectuează astfel de controale cu această tematică”, a spus Alin Dan.

  Conform aceloraşi surse, numărul angajatorilor înregistraţi la ITM Satu Mare este de 8.076, iar salariaţii activi înregistraţi până la ora actuală sunt 87.480 de persoane.
  Prefectul Eugeniu Avram a ţinut să îi sensibilizeze pe agenţii economici pe această linie, cu atât mai mult cu cât se anunţă o perioadă de caniculă prelungită.

  “Se anunţă din nou caniculă pe o perioadă mai prelungită. Este obligaţia noastră, a tuturor, să asigurăm aceste condiţii, pentru că nu mă bucură cu nimic că s-au sancţionat, că nu acesta este scopul să sancţionăm agenţii economici. Scopul este acela de a asigura condiţiile minime pentru angajaţi, pentru a nu se întâmpla probleme deosebite vizavi de starea lor de sănătate şi de puterea lor de muncă”, a precizat Eugeniu Avram.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img