ZECI de firme şi-au BĂTUT JOC de angajaţi pe durata CANICULEI

canicula

Zeci de firme nu şi-au protejat angajaţii pe perioada caniculei, motiv pentru care aceştia au fost sancţionaţi contravenţional. Afirmaţia a fost făcută azi de către reprezentantul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Satu Mare, Alin Dan. Prefectul Eugeniu Avram face un apel către toţi angajatorii să ia toate măsurile ce se impun pe viitor, în condiţiile în care în perioada următoare se anunţă o perioadă prelungită cu temperaturi ridicate.

Reprezentantul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Satu Mare, Alin Dan, susţine că au fost sancţionate un număr de 34 de agenţi economici pentru că nu şi-au protejat angajaţii pe perioada caniculei.

“În urma controalelor efectuate pe durata caniculei s-au constatat 34 de deficienţe şi s-au aplicat tot atâtea sancţiuni, în valoare totală de 10.500 de lei. Menţionez faptul că de fiecare dată când se anunţă acest cod de caniculă se efectuează astfel de controale cu această tematică”, a spus Alin Dan.

Conform aceloraşi surse, numărul angajatorilor înregistraţi la ITM Satu Mare este de 8.076, iar salariaţii activi înregistraţi până la ora actuală sunt 87.480 de persoane.
Prefectul Eugeniu Avram a ţinut să îi sensibilizeze pe agenţii economici pe această linie, cu atât mai mult cu cât se anunţă o perioadă de caniculă prelungită.

“Se anunţă din nou caniculă pe o perioadă mai prelungită. Este obligaţia noastră, a tuturor, să asigurăm aceste condiţii, pentru că nu mă bucură cu nimic că s-au sancţionat, că nu acesta este scopul să sancţionăm agenţii economici. Scopul este acela de a asigura condiţiile minime pentru angajaţi, pentru a nu se întâmpla probleme deosebite vizavi de starea lor de sănătate şi de puterea lor de muncă”, a precizat Eugeniu Avram.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Vanzari

SC Agromec Foieni SA, vinde : 2 buc Tractor U445, Plug PP3X30, Tocator mecanic sfecla furajera mare. Tel:0745012920

INVESTIȚIE. Sătmarul, LEGAT la AUTOSTRĂZILE EUROPEI. Drum EXPRES la Satu Mare

Județul și municipiul Satu Mare vor avea acces rapid la autostrăzile Europei, iar sătmăreni vor putea ajunge în scurt timp în cel puțin trei...

Cum poți scăpa cel mai ușor și elegant de unul care “îți stă în gât”?!?

Mare sărbătoare și îngâmfarea maximă pe viitorul candidat la CJ din partea PNL! Și-a aunțat marea victorie și faptul că e liderul de facto...

“Aţi ţinut românii închişi în case şi aţi distrus economia, în timp ce şmecherii PNL s-au îmbogăţit pentru trei generaţii”

Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu l-a acuzat luni, în plenul Camerei Deputaţilor, pe premierul Ludovic Orban, spunând că acesta a profitat de pandemie...

Cozmin Guşă, mesaj pentru Ludovic Orban: “Românii vă consideră mai corupţi decât guvernările PSDragnea”

Cozmin Guşă a comentat, prin intermediul unui mesaj postat pe Facebook, rezultatele primului sondaj post-pandemie realizat de CURS. Analistul politic a tras cinci concluzii,...