More


  Lucrări reluate în forţă la Negreşti după o pauză în luna august

  - Advertisement -

  lucrari

  Din cauza aglomeraţiei produse în oraş de venirea acasă a celor care lucrează în străinătate, în cursul lunii august atât lucrările la masterplanul apă-canal, cât şi cele de modernizare a străzilor s-au desfăşurat mai lent la Negreşti-Oaş. „Oraşul a fost blocat în această perioadă din cauza traficului foarte aglomerat. De aceea am decis că aceste lucrări să se desfăşoare mai încet.


  Acum că oraşul este mai puţin aglomerat, am decis să reluăm în forţă aceste lucrări. Astfel, în prezent se lucrează din plin pe strada Crizantemelor şi pe străzile adiacente străzii Victorie, în ceea ce priveşte masterplanul apă-canal, cât şi pe strada Moţilor, între străzile 1 Iunie şi Ion Creangă, în ceea ce priveşte modernizarea străzilor”, a precizat primarul oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca. Edilul şef a mai spus că, în perioada imediat următoare, vor fi demarate lucrările la unul dintre cele mai importante investiţii ale oraşului, şi anume Centrul Multicultural.
  Primarul Aurelia Fedorca şi-a exprimat speranţa că lucrările la extinderea şi modernizarea reţelelor de apă şi canalizare vor fi finalizate până la data de 31 decembrie. „În mod normal, lucrările la masterplanul apă-canal trebuie finalizate până la data de 31 de cembrie. Se lucrează intens atât pe străzi, cât şi la staţia de epurare şi la staţia de filtrare. Sperăm că aceste lucrări vor fi terminate până la data stabilită. Imediat după aceste lucrări, pe străzi se desfăşoară lucrările de modernizare. Se lucrează intens şi pe străzile din cartierul Decebal. La cum decurg acestea, sunt şanse mari ca lucrările de modernizare a străzilor să fie finalizate până în vara anului viitor”, a mai spus Aurelia Fedorca.
  Totodată, edilul şef a precizat că în prezent se caută soluţii pentru captarea apei care să alimenteze oraşul Negreşti-Oaş, mai ales după criza din vara acestui an.
  Se are în vedere săparea unor puţuri adânci, dar şi captarea apelor râului Talna tocmai pentru a fi evitate crize de apă cum s-a întâmplat la începutul lunii august când întreg oraşul a rămas fără apă din cauza debitelor foarte mici ale râului Tur şi Văii Rea.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img