More


  Martiriul Sfântului Ioan Botezătorul, cinstit în bisericile din judeţ

  =

  iustin

  Sâmbătă, în ziua Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul, mai multe biserici de mir şi de mănăstire din judeţ şi-au serbat hramul. În toate bisericile s-a oficiat Vecernia, unită cu Litia, sau slujba Privegherii, iar apoi s-a oficiat Sfânta Liturghie.  


  Mii de credincioşi ortodocşi şi greco-catolici au participat sâmbătă la slujbele religioase oficiate cu ocazia “Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul”.  Biserica Greco-Catolică Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril şi Catedrala Ortodoxă Adormirea Maicii Domnului au fost neîncăpătoare pentru credincioşii veniţi cu mic cu mare să se roage.  La Sfânta Liturghie de la Catedrala Ortodoxă Adormirea Maicii Domnului din municipiul Satu Mare, oficiată de preotul paroh Cristian Boloş, au luat parte o mulţime de credincioşi veniţi să se roage. Enoriaşii au mărturisit că obişnuiesc să vină frecvent aici pentru a se întâlni cu Dumnezeu. “Vin aici ori de câte ori reuşesc, pentru a lua parte la împărtăşania cu Hristos, la întâlnirea cu Dumnezeu”, a mărturisit Oana, una dintre credincioase.
  În Protopopiatul Carei au avut loc slujbe la mănăstirile de la Scărişoara Nouă şi  Teghea, în Protopopiatul Oaş au avut loc slujbe la mănăstirile de la Bixad, Moiseni şi Portăriţa, iar în Protopopiatul Satu Mare au fost oficiate slujbe la mănăstirile de la Măriuş şi  Lunca Potău.
  În cursul zilei de sâmbătă, PS Iustin Sigheteanul, episcopul ortodox al Maramureşului şi Sătmarului, a liturghisit şi a predicat la ,,Mănăstirea tăierea capului Sf. Ioan Botezătorul” – Borşa Pietroasa. Înainte de începerea Sfintei Liturghii a binecuvantat noul altar de vară. În cadrul Sfintei Liturghii ierodiaconul Andrei Roman a fost hirotonit întru ieromonah – ca preot duhovnic pe seama mănăstirii Vişeu de Sus – (Valea Scradei). Pentru vrednicia ctitoririi acestei mănăstiri şi a lucrării duhovniceşti deosebite, maica stareţă Ioanichia Timiş a fost ridicată la rangul de stavroforă, iar părintele duhovnic ieromonahul Ambrozie a fost hirotesit întru sincel (brâu albastru), iar Ioan Sorin Timiş – primarul oraşului Borsa, pentru modernizarea drumului de acces către mănăstire a primit diploma de vrednicie.
  Bogdan Tulbure  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img