More

  O MINORĂ, de 14 ani, a fost VIOLATĂ în GRUP la Vama. CINCI indivizi au fost ARESTAŢI. DRAMA de la Vaslui se repetă la SATU MARE

  20

  După acelaşi scenariu ca şi violul din Vaslui, când şapte indivizi au luat-o cu maşina pe o fată şi au violat-o, sătmăreanul Mihăiţă Sebastian Cseh, în vârstă de 24 de ani, condamnat pentru tentativă de omor în 2011, a fost cel care a pus la cale, în data de 11 august, violul în grup a unei fete de 14 ani, după exact acelaşi scenariu.

  Practic, cinci indivizi au luat-o cu maşina din Satu Mare, au ameninţat-o, iar trei au participat efectiv la viol. Ceilalţi doi indivizi, acuzaţi de viol, sunt Petrişor Fanea şi Sarkozi Francisc. Interesant este faptul că unul dintre cei doi complici este chiar prietenul fetei.
  Condamnat pentru tentativă de omor în anul 2011, sătmăreanul Mihăiţă Sebastian Cseh s-a gândit să îşi îmbogăţească activitatea infracţională. Astfel, a pus la cale un plan pentru a o viola pe o minoră, în vârstă de 14 ani, folosindu-se chiar de prietenul fetei. Zis şi făcut, în data de 11 august au contactat-o pe minoră, au urcat-o în maşină şi au dus-o în localitatea Vama, mai exact în zona denumită Puturoasa. Aici, sub ameninţare, Mihăiţă Sebastian Cseh, Petrişor Fanea şi Sarkozi Francisc au violat-o pe minoră, susţin procurorii.

  “Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare se află în lucru un dosar penal în care sunt cercetaţi cinci inculpaţi, care au această calitate procesuală, cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani, reţinându-se pe lângă procurorul de caz că în noaptea de 11 spre 12 august anul curent au contactat-o pe persoana vătămată minoră, din localitatea Satu Mare, au luat-o cu maşina şi s-au deplasat spre localitatea Vama, din judeţul Satu Mare, ajungând într-un loc denumit Puturoasa. Aici i-au solicitat persoanei vătămate să susţină cu aceştia raporturi sexuale, ameninţând-o că în cazul în care va refuza o vor dezbrăca, îi vor lua telefonul mobil, şi o vor lăsa în pădure. Sub ameninţarea acestor cuvinte, persoana vătămată a întreţinut raporturi sexuale orale cu trei dintre inculpaţi, după aceea au adus-o în municipiul Satu Mare, lăsând-o într-o staţie de taxi”, a precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, Florin Betea.

  Procurorii au confirmat faptul că prietenul minorei a fost unul dintre complicii autorilor.

  “Din investigaţiile efectuate, victima a fost prietena unuia dintre agresori, care are calitatea de complice. Acesta a sunat-o pentru a merge în municipiul Satu Mare la un restaurant să servească un suc. A venit cu maşina în municipiul Satu Mare, a spus că va găsi un local mai retras şi au pornit spre localitatea Vama”, a mai precizat procurorul Florin Betea.

  Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare a confirmat faptul că Mihăiţă Sebastian Cseh a mai fost condamnat în anul 2011 pentru tentativă de omor. Cazierul său constituie circumstanţă agravantă în acest moment.

  “Confirmăm faptul că unul dintre inculpaţi are antecedente penale, aplicându-i-se şi încadrarea juridică recidiva ca formă agravantă a infracţiunii. Întra-adevăr este condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor”, a spus Florin Betea.

  La propunerea procurorilor, magistraţii Judecătoriei Satu Mare au luat măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile a inculpaţilor Mihăiţă Sebastian Cseh, Petrişor Fanea şi Sarkozi Francisc. Complicii s-au ales cu măsura controlului judiciar, decizie luată de procurorii de pe lângă Judecătoria Satu Mare.

  “Împotriva a trei inculpaţi s-a formulat propunerea de arestare preventivă, măsură care a fost admisă de Judecătoria Satu Mare, dispunându-se arestarea preventivă pentru 30 de zile. Iar împotriva a doi dintre inculpaţi, pentru care s-a reţinut participaţia sub forma complicităţii la infracţiunea de viol s-a luat măsura preventivă de către procuror a controlului judiciar pentru o perioadă de 30 de zile”, a conchis Florin Betea.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE