More
  spot_img

  Rectificare bugetară cu un mare plus la Negreşti-Oaş

  - Advertisement -

  clneg

  Bugetul oraşului Negreşti-Oaş a crescut substanţial după ultima rectificare bugetară. Peste 3,1 de milioane de lei au intrat în vistieria Primăriei, marea majoritatea a acestora provenind de la Guvernul României. Consilierii locali au aprobat în şedinţa de ieri rectificarea bugetară, precum şi creşterea salariilor angajaţilor din aparatul Primăriei Negreşti-Oaş.

  Bani folosiţi la cheltuieli şi investiţii
  Rectificarea bugetară a reprezentat, potrivit afirmaţiilor făcute de primarul Aurelia Fedorca, o adevărată gură de oxigen pentru continuarea investiţiilor în capitala Ţării Oaşului. “Această rectificare bugetară reprezintă o adevărată gură de oxigen pentru noi, astfel încât activitatea Primăriei, dar şi investiţiile din oraş, să continue fără sincope în acest an. Majoritatea sumelor din această rectificare bugetară provin de la Guvernul României prin Ministerul Dezvoltării, ceea ce ne permită continuarea proiectelor pentru dezvoltarea oraşului”, a arătat primarul Aurelia Fedorca.
  Din cele peste 3,1 milioane de lei, cât reprezintă această rectificare bugetară, 927 de mii de lei provin din veniturile proprii ale Primăriei, 1,3 milioane de lei din sume alocate de la bugetul central din impozitul pe venit, 830 de mii de lei din sume defalcate din TVA şi 55 de mii de lei reprezintă venituri din concesiuni.
  Sumele ce reprezintă această rectificare au fost distribuiţi cu atenţie atât pentru cheltuieli cu salarizarea, cheltuieli de materiale, cât şi investiţii. Circa 583 de mii de lei vor fi folosiţi pentru salarii în administraţia publică locală, circa 200 de mii de lei pentru cheltuieli materiale, în timp ce peste un million de lei vor fi folosiţi pentru investiţiile în lucrări de gospodărire comunală, iar aproape 700 de mii de lei pentru modernizarea străzilor.

  Creşteri salariale
  Pe baza acestei rectificări bugetare, consilierii locali au votat în şedinţa de ieri creşterea salariilor personalului din aparatul Primăriei Negreşti-Oaş cu 14%. “O mare parte a personalului din cadrul instituţiilor publice se află salarizată cu salariul minim pe economie indiferent de cunoştinţe, experienţă sau complexitatea muncii, astfel că serviciul Contabilitate a Primăriei Negreşti Oaş propune aparatului de specialitate creşterea salariilor în baza prevederilor legale” se arată în raportul de specialitate. Consilierii locali au votat în unanimitate acest proiect de hotărâre.
  Totodată, aleşii locali din Negreşti-Oaş au fost de acord şi cu creşterea normei de hrană pentru Poliţia Locală de la 24 de lei/zi la 25 de lei/zi, şi a fost stabilită cotizaţia oraşului Negreşti-Oaş la Asociaţia de Dezvoltare Intracomunitată „Luna Şes” la 100 de mii de lei.
  Tot în şedinţa de ieri, aleşii Negreştiului au votat şi Studiul de Fezabilitate privind obiectivul „Alimentarea cu apă a zinei Luna Şes şi înmagazinarea apei printr-o acumulare permanentă pentru tunurile de zăpadă”.
  Totodată, a fost alocat suma de 5.000 de lei în cadrul unui ajutor de urgenţă pentru o femeie în vârstă de 72 de ani căruia i-a ars casa în cursul iernii trecute. Aceşti bani vor fi folosiţi pentru materialele necesare pentru reconstruirea casei.

  Propuneri privind circulaţia în oraş
  La finalul şedinţei de ieri, consilierul local Mihai Big, care a fost şi preşedinte de şedinţă, a făcut o serie de propuneri menite să îmbunătăţească traficul în oraşul Negreşti-Oaş. Astfel, acesta a atras atenţia că sunt indicatoare rutiere prost amplasate în anumite zone ale oraşului şi că ar trebuie montate reductoare de viteză pe anumite porţiuni de drum din oraş, în special pe străzile 1 Iunie, Oaşului sau I. Creangă.
  Primarul Aurelia Fedorca a arătat că, mai ales după ce o parte dintre străzi au fost modernizate, trebuie montate mai multe străzi astfel de reductoare de viteză. “Sunt necesare pentru că se poate constata că pe unele străzi, recent modernizate, străzi se circulă cu viteză. Acestea trebuie amplasate peste tot unde există trecere de pietoni. În ceea ce priveşte semnele de circulaţie, sperăm să o clarificăm cât de repede se poate. Vom face o serie propuneri Comisiei de Circulaţie în acest sens”, a mai spus Aurelia Fedorca.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare