More  Sistemul BIG BROTHER funcţionează în Satu Mare. MII de AUTOSESIZĂRI în doar ZECE luni

  - Advertisement -

  big

   

   

  La circa zece luni de la darea în folosinţă al sistemului de supraveghere al municipiului Satu Mare, poliţiştii locali au suprins mii de contravenţii şi infracţiuni. Directorul Poliţiei Locale, Ioan Precup, a precizat că s-a reuşit sprijinirea altor instituţii abilitatea în menţinerea liniştii şi ordinii publice, printre care şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Satu Mare.

  Primăria Satu Mare, prin Poliţia Locală, a montat în cursul anului trecut camere de luat vederi în tot municipiul reşedinţă de judeţ. Investiția a fost făcută pe bani europeni şi a costat circa 1,8 milioane de lei, fiind inaugurată în luna octombrie a anului trecut. În total, 66 de camere au fost instalate în principalele intersecții, dar și în zonele cu potențial risc infracțional. Concret, 33 de zone sunt supravegheate în permanenţă.

  Centrul de monitorizare își are sediul în Complexul de educaţie ecologică din Grădina Romei. Aici, în permanență, doi agenţi urmăresc monitoarele. În primele zece luni au fost efectuate 2.249 de autosesizări, ceea ce înseamnă că operatorii sistemului au depistat, cu ajutorul camerelor, situaţii care contravin legilsaţiei în vigoare. De asemenea, în 97 de cazuri au fost trimise imagini către alte instituţii ale statului.

  “Sistemul de supraveghere video pentru municipiul Satu Mare înseamnă 2.250 de autosesizări, 97 de solicitări de la alte instituţii, care au fost clarificate în mod favorabil. Restul autosesizărilor reprezintă supravegherea operatorilor noştri, pe care le sesizează mai departe colegilor noştri pentru a se lua măsurile legale care se impun”, a spus Ioan Precup.

  Directorul Poliţiei Locale a mai precizat că urmează să fie instalate încă 73 de camere de supraveghere, dintre care 63 sunt mobile, iar zece sunt fixe. Valoarea contractului este de 3.255.514 lei.

  “Pe celălalt proiect sunt prevăzute 73 de camere, care ar fi o exitndere a numărului de camere, respectiv în toate cartierele, în zonele circulate intens, în parcări şi eu zic că ar fi foarte benefic pentru locuitorii municipiului”

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  O parcare…

  0