More


  Sprijin pentru culte şi fotbalul judeţean

  - Advertisement -

  consiliu

  Şedinţă operativă ieri la Consiliul Judeţean Satu Mare. Cele zece proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi au fost aprobate în unanimitate şi în mai puţin de o jumătate de oră. Au fost aprobate studiile de fezabilitate ce vizează două dintre cele mai importante investiţii din judeţul nostru.

  Este vorba de construirea unei clădiri de hidroterapie în parcul balnear Beltiug, respectiv a platformei de gunoi a celulei nr.2 de la groapa ecologică din Doba. La punctul “Diverse”, vicepreşedintele Mircea Govor a cerut Consiliului Judeţean să sprijine financiar cultele religioase şi cluburile din fotbalul judeţean.

  Studii de fezabilitate pentru investiţii
  Consilierii judeţeni au aprobat angajarea judeţului Satu Mare pentru susţinerea finanţării modernizării unui tronson din Drumul Judeţean (DJ) 194A între localităţile Micula Nouă şi Lazuri, în cadrul proiectului transfrontalier “Pe două roţi între Turulung şi Magosliget”. Apoi, consilierii judeţeni au aprobat o nouă rectificare a bugetului general consolidat al judeţului Satu Mare, ajuns la nivelul sumei de 215.545.500 lei, atât pe partea de venituri cât şi pe cea de cheltuieli. De asemenea, a fost aprobată rectificarea bugetului Aeroportului Satu Mare.
  Consilierii judeţeni au aprobat studiul de fezabilitate pentru construirea clădirii de hidroterapie în parcul balnear Beltiug. Imobilul, care va avea o suprafaţă de 1.764 mp, va costa 8,199 milioane lei, adică 1,856 milioane euro, cu TVA inclus. Potrivit studiului de fezabilitate, durata de realizare a investiţiei este de 12 luni. De asemenea, au mai fost aprobate o serie de licenţe de traseu pentru curse regulate speciale şi a fost actualizat programul de transport public judeţean.
  Platforma de gunoi al celulei nr.2 de la groapa ecologică din Doba va costa 7,077 milioane lei, adică 1,579 milioane euro, potrivit studiului de fezabilitate adoptat de consilierii judeţeni. Durata de realizare a investiţiei va fi de zece luni. Capacitatea de depozitare a noii celule va fi 322.615 mc, durata sa de viaţă urmând să fie de patru ani. În prezent, depozitul existent la Doba dispune de celula nr.1, având o suprafaţă la bază de 42.900 mp, care este acoperită cu deşeuri în proporţie de 60%.

  Sprijin la iniţiativa vicepreşedintelui Govor
  Prezent la şedinţă, deputatul Kereskenyi Gabor a cerut conducerii Consiliului Judeţean să intervină în debandada ce va începe azi ca urmare a desfiinţării staţiei de autobuz de sub podul Decebal.
  Vicepreşedintele Mircea Govor a declarat că a avut discuţii cu primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, care l-a asigurat că va întreprinde toate demersurile necesare în vederea rezolvării situaţiei.
  Vicepreşedintele Mircea Govor a cerut Consiliului Judeţean să găsească o soluţie pentru a finanţa competiţiile fotbalistice de la nivelul Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF).
  Echipele reprezintă comunităţile locale din judeţul nostru şi trebuiesc sprijinite în limitele legale, în condiţiile în care există posibilităţi financiare. Vicepreşedintele Govor a propus apoi alocarea sumei de 10.000 lei pentru fiecare din cele 55 de echipe.
  Mircea Govor a cerut Consiliului Judeţean să sprijine în continuare cultele religioase, la fel cum a făcut-o şi în anii precedenţi. Preşedintele Adrian Ştef a arătat că în bugetul aprobat pe acest an a fost alocată suma de 700.000 lei la capitolul “Culte religioase”, din care mai sunt disponibili încă 580.000 lei.
  Vicepreşedintele Mircea Govor şi-a exprimat speranţa că ambele probleme, atât cea privind sprijinirea cultelor religioase cât şi cea a sprijinirii fotbalului judeţean, vor fi rezolvate chiar în cadrul viitoarei şedinţe a Consiliului Judeţean.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img