More


  Trasee noi pentru autobuzele de la ţară

  =

  transport

  Conform regulamentului de acces în municipiul Satu Mare şi stabilirea punctelor  de oprire pentru îmbarcarea sau debarcarea călătorilor, aprobate de consilierii locali în şedinţa din 30 iulie, autobuzelor ce transportă persoane în judeţ li se va interzice accesul în zona centrală a oraşului. Au fost elaborate o serie de trasee care vor fi respectate de transportatori şi care vor intra în vigoare începând de mâine. Transportatorii care nu respectă aceste trasee vor risca amenzi substanţiale.

  Traseu şi staţii pentru cei ce vin dinspre Odoreu şi Păuleşti
  În funcţie de destinaţia traseului pentru transportul public de persoane au fost stabilite o serie de trasee în municipiu şi puncte intermediare de oprire pentru îmbarcarea  sau debarcarea persoanelor transportate. Astfel, pentru destinaţiile de pe direcţia Baia Mare, Odoreu şi Apa, intrare în municipiu se va face de pe str. Botizului, continuare pe B-dul Henri Coandă, str. Corvinilor şi spre una din autogările din municipiu, cu evitarea zonei centrale. Acest traseu va avea puncte intermediare de oprire staţia publică de la Biserica Ortodoxă de pe str. Botizului (pe ambele sensuri), staţia publică de la Colegiul Economic „Gheorghe Dragoş” (pe ambele sensuri) şi str. Corvinilor (pe sensul de intrare).
  Pentru destinaţiile pe direcţia Păuleşti şi Amaţi, intrarea se va face pe str. Păuleşti, str. Amaţiului, B-dul Lucian Blaga, B-dul O. Goga, str. Corvinilor sau intrare pe B-dul Lucian Blaga, B-dul O.Goga, str. Careiului, staţia de sub Pod Golescu şi spre una din autogările din municipiu  cu evitarea zonei centrale. Traseul va avea ca puncte intermediare de oprire casieria Digi pe sensurile de intrare sau de iesire, str. Careiului (staţia de lângă Mol pentru sensul de intrare, staţia de la Fabrica de Pâine pe sensul de ieşire), staţie publică Pod Decebal (pe sensul de intrare), str Corvinilor ( pe sensul de intrare) , B-dul Cloşca (staţia publică de la Biserica Greco-Catolică pe sensul de ieşire).

  Pentru intrările dispre Zalău şi Carei
  Pentru destinaţiile pe direcţia Zalău, intrarea se va face pe B-dul Lucian Blaga, B-dul O.Goga, str. Corvinilor sau intrare pe B-dul Lucian Blaga, B-dul O.Goga, str. Careiului, staţia de sub Pod Golescu şi spre una din autogările din municipiu  cu evitarea zonei centrale. Puncte intermediare de oprire vor fi la intrarea în Parcul Industrial ( pe ambele sensuri) parcarea Restaurant Tei (pe sensul de intrare) şi staţia publică de autobus Ceprom pentru sensul de ieşire, staţia publică Pod Decebal (pe sensul de intrare), str. Corvinilor, B-dul Cloşca (staţia publică de la Biserica Greco-Catolică pe sensul de ieşire) sau str. Careiului (staţia de lângă Mol pentru sensul de intrare, staţia de la Fabrica de Pâine pe (sensul de ieşire) şi staţia de sub Pod Golescu.
  Autobuzele care vor veni dinspre Carei vor intra în Satu Mare pe str. Careiului şi staţia de sub Pod Golescu,  spre una din autogările din municipiu  cu evitarea zonei centrale. Punctele de oprire vor fi staţia publică de peste drum de CEC, pe str. Careiului, pe sensul de intrare în municipiu, staţia de sub Pod Golescu şi staţia publică de la magazin Lebăda (str. Careiului)  pentru sensul de ieşire.

  Dispre Petea şi Lazuri
  De asemenea, pentru intrările dispre direcţia Petea traseul va fi  str. Aurel Vlaicu, B-dul Unirii, str.Ady Endre, str. Stefan cel Mare, str. Iuliu Maniu, str. N.Golescu, str. Martirilor Deportaţi şi spre una din autogările din municipiu cu evitarea zonei centrale.
  Pe acest traseu, punctele de oprire vor fi str. Aurel Vlaicu (zona Rachel, pe ambele sensuri), staţia publică din P-ţa Eroilor Revoluţiei -Spitalul Judeţean II (staţie îmbarcare /debarcare), staţia publică de pe str. N.Golescu şi staţia publică de pe str. Ştefan cel Mare (vis-a-vis de Casa Meşteşugarilor).
  Pentru destinaţiile dispre Lazuri şi Micula, autobuzele vor urma traseul str. Gh.Bariţiu, str. Ady Endre, P-ţa Eroilor Revoluţiei, str. Ştefan cel Mare, str. Ceahlăului, str. Mileniului, Hotel Sport, str. Ceahlăului, str. Wolfenbuttel, str. Eroilor, str. Rodnei, str. Ghe. Bariţiu şi spre una din autogările din municipiu cu evitarea zonei centrale. Puncte de oprire vor fi str. Gh.Bariţiu (staţia publică de la intersecţia cu drumul dinspre Lazuri, pe ambele sensuri), staţia publică din zona fostului amplasament al circului (pe str. Gh.Bariţiu intersecţie cu str.Matei Basarab, pe ambele sensuri), staţia publică din P-ţa Eroilor Revoluţiei (sensul de intrare) şi pe str. Mileniului – Hotel Sport şi staţia publică de pe str.Ştefan cel Mare (sensul de ieşire).

  Staţia de sub podul Decebal, desfiinţată
  Se poate constata că aceste trasee sunt astfel concepute încât să fie evitată zona centrală a municipiului Satu Mare. În această situaţie, începând de mâine, staţia de sub podul Decebal va fi desfiinţată.
  De asemenea, transportatorii care nu respectă aceste trasee şi nici punctele intermediare de oprire riscă amenzi cuprinse între 1.000 şi 3.000 de lei.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img