More


  Trichineloza reapare în judeţ

  =

  trichi1

  Cazurile de trichineloză apar cu preponderenţă în timpul iernii, atunci când sunt sacrificaţi porci în număr mare în preajma sărbătorilor de iarnă.
  În cursul acestei săptămâni, au fost depistate în judeţ două astfel de cazuri deşi nu ne aflăm în sezonul tăiatului porcilor. „În această săptămâna au fost diagnosticate două cazuri de Trichineloza la doi porci  crescuţi într-o exploataţie non profesională din localitatea Mărtineşti. Cantitatea de 278 kg de carne, în valoare de 1.668 lei, a fost confiscată şi dirijată spre incinerare într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar”, se arată într-un comnicat de presă remis de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare.
  Cazurile de trichineloză au dispărut aproape în totalitate din comuna Odoreu în urma unei ample campanii de deratizare desfăşurate în toate satele aparţinătoare. Se pare, însă, că rozătoarele care trăiesc în jurul fostei gropi de gunoi a oraşului, aflată în apropiere, readuce această boală la porcii crescuţi în gospodăriile populaţiei.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img