More  APIA eliberează adeverinţe pentru fermierii care vor să contracteze credite bancare

  - Advertisement -

  les

  Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Centrul Judeţean Satu Mare (APIA) eliberează, începând cu data de 16 septembrie, adeverinţe pentru beneficiarii Schemei de Plată Unică pe Suprafaţă şi beneficiarii Plății redistributivă – Campania 2015, care intenţionează să acceseze credite pentru finanţarea activităţilor curente de la băncile care au încheiat Convenţii cu Agenţia. Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA şi Fondul Naţional de Garantare a Creditului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii garantează creditele acordate de bănci fermierilor, în cadrul acestui tip de convenţie.

  Toate convenţiile încheiate între Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Bancă şi Fondul de Garantare vor fi postate pe site-ul APIA la adresa www.apia.org.ro. Potrivit convenţiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, centrul judeţean sau local APIA unde acesta a depus cererea în Campania SAPS 2015 va elibera o Adeverinţă prin care confirmă faptul că beneficiarul a depus cererea unică de plată pentru schemele de plăți directe pentru anul 2015 şi că au fost finalizate controalele şi verificările administrative asupra Cererii de plată a Beneficiarului, până la data emiterii Adeverinţei, conform reglementărilor în vigoare. “Pot beneficia de această adeverinţă fermierii selectaţi la controlul pe teren (clasic sau teledetecţie) numai după finalizarea acestor controale. De asemenea, în adeverinţă se va menţiona suprafaţa determinată pentru plată în cadrul schemei SAPS şi plăţii redistributive şi faptul că beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plată la data emiterii acesteia, precum şi că îndeplineşte condiţiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, în conformitate cu legislaţia în vigoare”, a precizat directorul APIA Satu Mare, Gabriel Leş.

  Valoarea creditului va fi de până la 90% din suma cuvenită aferentă SAPS și Plății redistributive, respectiv 72,69 euro/hectar pentru SAPS și 5,00 euro/hectar pentru primele 5 ha și de 46,75 euro/hectar pentru restul de 25 ha pentru Plata redistributivă. Banca trebuie să respecte nivelurile costurilor aferente acordării creditelor pentru beneficiarii plăților directe, astfel încât dobânda finală aplicată beneficiarului nu poate depăși ROBOR 6M + 4%, iar comisioanele aferente creditului să fie în limita de 1%.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  Cu buzele umflate

  0