More


  Avocatul Gerenyi Istvan, arestat pentru trafic de influenţă

  - Advertisement -

  gerenyi

  Judecătorul de drepturi și libertăți de la Curtea de Apel Oradea a soluționat marți noaptea propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii DNA Oradea pe numele avocatului sătmărean Gerenyi Istvan. Magistratul a admis propunerea și a dispus încarcerarea avocatului acuzat de trafic de influență pe o perioadă de 30 de zile, soluția putând fi contestată în termen de două zile de la comunicare la Înalta Curte de Casație și Justiție. Potrivit portalului instanţelor de judecată, avocatul Gerenyi Istvan a atacat mandatul de arestare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie imediat după emiterea acestuia.

  Acuzat că a mituit un judecător
  În urma anchetei efectuate de procurori cu sprijinul ofiţerilor DGA Bihor, Gerenyi Istvan, fost procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare, este acuzat că în anul 2012 ar fi pretins 40.000 euro în numele unui complet de judecată al Curţii de Apel Oradea de la trei contrabandişti de ţigări care îi erau clienţi. În schimbul sumei, avocatul le-a promis că va obţine de la judecători eliberarea lor din arest preventiv, dar şi o condamnare blândă, la o pedeapsă cu suspendarea executării.

  Potrivit unor surse judiciare, Gerenyi ar fi încasat jumătate din suma cerută, iar cei trei contrabandişti au şi obţinut soluţiile dorite, însă ulterior Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a casat sentinţa dată de instanţa orădeană şi a dispus rejudecarea cauzei. La noul proces, dosarul a ajuns la un alt complet de judecată, care a decis să-i trimită în spatele gratiilor.

  Gerenyi, şantajat de Bia şi Biuţă
  Istvan Gerenyi a fost șantajat anul trecut de interlopii Bia și Biuță din Satu Mare, care i-au cerut să le plătească suma de 5.000 de euro. Cei doi l-au amenințat că, în cazul în care nu le dă suma cerută, îi vor omorî soția și copilul. În plângerea depusă la Poliție, avocatul susține că cei doi i-ar fi cerut înainte de Paște 5.000 de euro, ca să nu răspândească vestea în oraș că în trecut i-ar fi împrumutat niște bani cu camătă. Cum avocatul i-a refuzat, după câteva zile a primit amenințări cu moartea la adresa familiei lui. Revoltat, Gerenyi a depus plângere împotriva interlopilor şantajişti la Poliție. Bia şi Biuţă au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Procurorii au cerut arestarea celor doi pentru 30 de zile însă magistraţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare au decis cercetarea acestora sub control judiciar.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img