More


  Borfaşii au pus stăpânire pe Centrul Vechi

  - Advertisement -

  incatusat

  Borfaşii romi de pe Horea au ajuns să facă legea în Centrul Vechi al municipiului Satu Mare. Îşi vând concubinele şi rudele, făcând pe peştii, se ocupă cu comercializarea etnobotanicelor şi a ţigărilor de contrabandă. Chiar în văzul trecătorilor, fără să le mai pese de nimic. Poliţia pare să fi pierdut lupta cu aceşti borfaşi, asta dacă s-a luptat vreodată cu ei. Stimulaţi de lipsa de reacţie a oamenilor legii, borfaşii respectivi au ajuns să jefuiască puţinii turişti care mai vin în municipiul Satu Mare. Ba chiar să devasteze terasa unui hotel şi să-l bată măr pe un recepţioner pentru simplul motiv că a sărit în apărarea turiştilor.

  Puşi pe jefuirea turiştilor
  Terasa hotelului Dana II din Centrul Vechi a fost distrusă de un grup de borfaşi romi care îşi fac veacul în zonă. Romii respectivi au încercat să fure bunurile unui grup de turişti germani, însă n-au reuşit din cauza intervenţiei prompte a unui recepţioner. Supăraţi că le-a compromis furtul, romii au devastat terasa, iar unul dintre ei l-a bătut pe recepţioner şi l-a jefuit de un telefon mobil. Angajaţii hotelului au sunat la 112, la faţa locului sosind mai multe echipaje de poliţişti şi jandarmi. Romii, toţi domiciliaţi în imobilul prostituţiei de pe strada Horea, au fugit, însă oamenii legii au reuşit să-i identifice pe doi dintre ei.

  Potrivit referatului întocmit de anchetatori, cel mai violent dintre romi, Kuha Norbert, s-a supărat pe recepţionerul care le stricase “afacerea” şi l-a bătut măr. “În data de 8 septembrie, în jurul orei 15.30, în timp ce se afla pe terasa Hotelului Dana II situat în Piața Libertății din municipiul Satu Mare și fiind într-o altercație cu o persoană, Kuha Norbert a fost observat de un angajat al acestui hotel, care i-a atras atenția să se oprească din agresiunea pe care o desfășura împotriva acelei persoane. Instantaneu, inculpatul a reacționat violent față de persoana vătămată M.R.B., urmărind-o în interiorul hotelului și aplicându-i o serie de lovituri în diferite părți ale corpului, cauzându-i acestuia grave suferințe fizice și leziuni fiind lăsat aproape inconștient și transportat de Ambulanță. În timp ce suspectul i-a aplicat persoanei vătămate loviturile i-a sustras acestuia telefonul mobil pe care îl avea asupra sa”, se arată în referatul întocmit de anchetatori.

  Un adevărat ninja în Poliţie
  După ce a fost prins, Kuha Norbert a făcut scandal şi în secţia de Poliţie, comportându-se ca un adevărat ninja. Nu numai că i-a ameninţat, dar a reuşit să lovească doi jandarmi. “În continuarea activităţii infracţionale, în aceeaşi zi, în jurul orei 19.15, numitul Kuha Norbert, aflându-se în incinta Secției 1 de Poliție Satu Mare, unde a fost condus în urma scandalului provocat anterior, a început să facă scandal şi să îi ameninţe pe janadarmi, iar persoana vătămată A.D.A. a intervenit pentru a-l calma. În acel moment, inculpatul a împins cu piciorul masa din încăperea în care se afla, iar această masă l-a lovit pe A.D.A., el dezechilibrându-se, moment în care inculpatul i-a aplicat o lovitură cu pumnul în zona feţei. În momentul în care persoana vătămată a intervenit pentru a-l imobiliza pe Kuha Norbert, acesta i-a aplicat o lovitură cu piciorul în zona organelor genitale, precum şi o lovitură cu pumnul în zona capului”, se mai arată în referatul anchetatorilor.

  Kuha Norbert a fost prezentat ieri magistraţilor Judecătoriei Satu Mare cu propunere de arestare preventivă. Norbert Kuha, 24 de ani, este un periculos recidivist, având la activ două condamnări pentru furt calificat. În iulie, Kuha a fost trimis în judecată tot pentru furt calificat. El a mai fost cercetat în trecut pentru proxenetism și tâlhărie.

  Centrul Vechi, teritoriul borfaşilor romi
  Sub ochii îngăduitori ai oamenilor legii, Centrul Vechi a devenit controlat de borfaşii romi. Ziua-n amiaza mare, concubinele şi rudele acestora îşi vând trupurile pe strada Horea. Borfaşii stau la terase, supraveghind cu atenţie prostituatele cărora le iau apoi aproape toţi banii. Spre seară, aceştia devin şi mai numeroşi, dar şi mai gălăgioşi. Se agaţă de sătmărenii cinstiţi care trec prin zonă, mai ales de tinere, fără ca cineva să le facă ceva. Uneori se mai şi bat între ei, provocând adevărate scandaluri în miez de noapte.

  Borfaşii respectivi sunt dispuşi să facă bani din absolut orice. Pe lângă proxenetism, se ocupă şi cu comercializarea ţigărilor de contrabandă. Ba chiar mai mult, câţiva dintre ei sunt implicaţi şi în traficul cu etnobotanice. Aceştia îşi văd liniştiţi de afacerile ilegale fără să fie deranjaţi de către cei care trebuie să aplice legea. Dacă nu l-ar fi bătut pe recepţioner şi nu i-ar fi lovit pe cei doi jandarmi, Kuha Norbert ar fi fost şi astăzi liber să-şi continue afacerile necinstite prin Centrul Vechi. Aşa cum fac în continuare complicii săi de scandal.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img