More


  Bursă specială a locurilor de muncă la Satu Mare

  - Advertisement -

  ajofm

  În organizarea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Satu Mare şi a Filialei Satu Mare a Crucii Roşii, ieri a avut loc cea de a treia bursă a locurilor de muncă în cadrul proiectului „Schimbare socială şi antreprenoriat – de la subzistenţă la sustenabilitate în mediul rural sătmărean’’. Cei care au urmat cursurile de calificare în meseriile de infirmier, îngrijitor bătrâni la domiciliu sau de baby-sitter, derulate în cadrul proiectului, au avut astfel posibilitatea de a-şi găsi un loc de muncă.

  Circa 80 de locuri de muncă oferite
  Evenimentul s-a desfăşurat la un local din Satu Mare, unde cei şase agenţi economici şi două persoane fizice au oferit, în total, circa 80 de locuri de muncă.

  Directorul AJOFM Satu Mare, Simona Derşidan, a arătat că această bursă este foarte importantă pentru absolvenţii cursurilor de calificare derulate în cadrul proiectului. “Prin intermediul acestei burse, celor care au absolvit cursurile noastre li se oferă posibilitatea de a intra în contact direct cu potenţialii angajatori. La fel ca şi precedentele două ediţii, şi bursa de azi se bucură de un mare succes şi sperăm că vor fi încheiate cât mai multe contracte de muncă”, a arătat Simona Derşidan.

  Oameni bine pregătiţi
  La rândul său, directorul Crucii Roşii Satu Mare, Rodica Borlan, a arătat că absolvenţii acestor cursuri sunt foarte bine pregătiţi şi că o parte dintre aceştia şi-au găsit deja de lucru în străinătate. “Ne bucură faptul că cei care au absolvit cursurile organizate de noi în cadrul proiectului sunt bine pregătiţi. Dovadă este şi faptul că mulţi dintre cursanţi şi-au găsit un loc de muncă în ţară, în timp ce alţii şi-au găsit de muncă în străinătate. Şi din acest motiv, considerăm că proiectul nostru a avut succes”, a mai spus Rodica Borlan.

  Până în prezent, în cadrul proiectului au fost organizate zece cursuri de calificare din care cinci de infirmieri, trei de îngrijitori bătrâni la domiciliu şi două de baby-sitter, la care au participat 271 de persoane din mediul rural. La precedentele două burse, 50 dintre cursanţi şi-au găsit deja un loc de muncă, în timp ce 65 au plecat la muncă în străinătate.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img