Careiul va avea Club Sportiv Municipalcarei

Careiul va avea Club Sportiv Municipal, în faţa Teatrului va fi construit un gard ornamental, iar salariile angajaţilor din administraţia publică locală vor fi majorate, la fel ca şi în alte localităţi. Deciziile au fost luate în cadrul şedinţei extraordinare de ieri a Consiliului Local Carei.

Salarii mai mari în administraţia locală
Şedinţa a debutat cu un vot negativ. Mai precis, consilierii locali PNL au votat împotriva introducerii pe ordinea de zi a unor noi proiecte iniţiate de primarul Eugen Kovacs. Primele două proiecte de hotărâre s-au referit la majorarea salariilor personalului din aparatul propriu şi unităţile subordonate Primăriei Carei cu 12%, respectiv la rectificarea bugetului local în acest sens. Primarul Kovacs a arătat că astfel de hotărâri au fost adoptate de Consiliul Judeţean şi de alte Consilii Locale din judeţul Satu Mare, aşa că nu sunt motive ca să nu se procedeze în mod similar şi la Carei. În schimb, au găsit consilierii locali liberali. Unul dintre ei a fost curios de ce majorarea se referă la luna august. I s-a explicat că salariile realizate într-o lună se achită întotdeauna în cursul lunii următoare. Apoi, consilierii liberali au susţinut că salariile din Primărie sunt şi aşa mult prea mari, propunând ca majorările să se acorde doar pentru o parte a angajaţilor. Până la urmă, nici liberalii nu au votat în mod unitar. Consilierii PSD, UDMR şi ALDE au votat pentru majorare, doi dintre consilierii liberali s-au abţinut, iar ceilalţi doi au votat împotrivă.

Revitalizarea fotbalului careian
Înaintea dezbaterii următorului proiect de hotărâre, liberalii au cerut o pauză pentru consultări. Cu toate acestea, cei patru consilieri liberali au votat împotriva construirii unui gard ornamental în faţa Teatrului. La fel ca şi la şedinţa precedentă, au invocat preţul, în opinia lor putând fi obţinute preţuri mai scăzute, fără să dea un exemplu în acest sens. Ultimul proiect de hotărâre s-a referit la revitalizarea fotbalului careian, respectiv a echipei Victoria Carei. După modelul municipiului Satu Mare şi al altor localităţi din ţară, conducerea Primăriei Carei a propus înfiinţarea unui Club Sportiv Municipal. Unii consilieri locali s-au decis destul de greu dacă sprijină această iniţiativă, iar dacă o sprijină pe cine să propună în Consiliul Director. Înainte de vot, liberalii au cerut o pauză de câteva minute, apoi au părăsit sala timp de peste zece minute. La întoarcere, consilierul Ilie Ciută s-a consultat în şoaptă cu soţia sa, după care a solicitat alte câteva minute pentru a lua o decizie. În cele din urmă, şi cei patru consilieri locali liberali au votat pentru înfiinţarea Clubului Sportiv Municipal Carei.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts