Casă de tip familial, reabilitată la Berindanberindan

Recepţia lucrărilor de reabilitare realizate în această vară la Casa de tip familial “Iris” din Berindan a avut loc sâmbătă, într-un cadru festiv. Evenimentul a început cu un moment emoţionant care a făcut referire la viaţa copiilor abandonaţi de părintii lor, după care preotul paroh din Odoreu, Flaviu Meghişan, a trecut la sfinţirea casei. Reabilitarea a fost realizată cu contribuţia financiară a unor oameni generoşi, cu sprijinul Consiliului Judeţean şi al DGASPC Satu Mare.

Iniţiativă demnă de urmat
Directorul Casei de tip familial “Iris”, Marius Ardelean, a împărtăşit şi celor prezenţi cum a reușit să ducă la bun sfârșit reabilitarea casei de tip familial cu sprijinul unor oameni de bine, care s-au implicat și au sprijinit financiar lucrările. “ Vreau să vă spun că nu a fost uşor. Când am venit aici clădirea era în stare avansată de degradare. Cu sprijinul unor oameni de bine, am reuşit să punem geamuri termopane, să refacem acoperişul, am amenajat o sală de calculatoare pentru copii şi am realizat aici o adevărată gospodărie. Avem grădină, animale domestice şi vreau să vă spun că şi copiii se implică în activităţile gospodăreşti. Le mulţumesc tuturor celor care au crezut în acest proiect şi sunt mulţi oameni care ne-au sprijinit să realizăm tot ce ne-am propus”, a spus Marius Ardelean, directorul casei de tip familial din Berindan.

Proiectul de suflet al directorului a fost finalizat și prin grija Consiliului Județean, a Direcţiei de Asistență Socială şi Protecția Copilului Satu Mare, a Primăriei Odoreu, care au dorit ca cei 12 copii care locuiesc aici să nu simtă nici un moment că nu au o familie şi cele necesare unei dezvoltări armonioase.

“Dacă îţi doreşti ceva, nu este imposibil de obţinut”
Prezent la evenimentul de recepţie a lucrărilor, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, a ţinut să îi felicite pe toţi cei implicaţi şi i-a asigurat în continuare pe copii că vor găsi sprijin în cadrul instituţiei ori de câte ori vor avea nevoie. “Sunt convins că nu a fost uşor să realizaţi aceste lucrări, însă vreau să îl felicit pe Marius Ardelean pentru implicare. El a dovedit aici că dacă îţi doreşti ceva nu este imposibil de obţinut. Mai sunt şi alte case de tip familial în judeţ care ar avea nevoie de asemenea oameni, pentru că nu este doar o meserie, când lucrezi cu aceşti copii trebuie să pui suflet ca să iasă totul bine. Se vede că aceşti copii sunt fericiţi şi, în final, acest lucru este cel care contează “, a declarat Mircea Govor.

La eveniment a mai participat conducerea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Satu Mare şi primarul comunei Odoreu, Dumitru Pop, care au avut şi ei un rol deosebit în ducerea la bun sfârşit a proiectului de reabilitare.

În cadrul casei de tip familial fiecare copil are posibilitatea să meargă la şcoala, primeşte îndrumare din partea personalului angajat şi mai presus de toate are șansa să se dezvolte în cadrul unei familii, departe de tentaţiile şi pericolele de pe străzi.
Alexandra Ardelean

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts