More  Cazurile de ultraj, în creştere alarmantă

  - Advertisement -

  ultraj

  Frecvenţa cazurilor demonstrează că infractorii sătmăreni nu se mai tem nici măcar de oamenii legii. Peste zece angajaţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră(IJPF) şi ai Inpectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Satu Mare au căzut victime ale infractorilor agresivi începând din luna mai până în prezent. Este vorba de un fenomen care capătă amploare şi la nivel naţional. Orice borfaş nemulţumit că este amendat sau reţinut sare să-i lovească pe poliţişti, jandarmi sau frontierişti. Dacă autorităţile statului nu iau măsuri drastice împotriva agresorilor, iar instanţele de judecată nu îi condamnă la pedepse grele, asemenea cazuri de ultraj împotriva angajaţilor Ministerului Administraţiei şi Internelor vor fi tot mai dese. Alarmat de amploarea fenomenului, chiar ministrul Gabriel Oprea a cerut înăsprirea pedepselor pentru ultrajul comis împotriva poliţiştilor, poliţiştilor de frontieră şi a jandarmilor.

  Petru Sârca, agresorul poliţiştilor careieni
  În ziua de 14 iunie 2015, o patrulă mixtă, formată din agenți din cadrul Poliţiei municipiului Carei şi un jandarm din cadrul IJJ Satu Mare, a fost sesizată despre faptul că, pe strada 1 Decembrie 1918 din Carei, o persoană de sex masculin ar agresa trecătorii. Sosită la fața locului, patrula a constatat faptul că Petru Sârca, de 60 ani, din Carei, i-a aplicat mai multe lovituri cu mâna şi piciorul unui bărbat din Carei. Polițiștii au intervenit pentru a stopa acţiunea agresivă, iar în acel moment, agresorul, fără motiv şi fără vreun avertisment, le-a aplicat mai multe lovituri cu piciorul atât polițistului cât și jandarmului. Bărbatul în cauză a fost condus la sediul Poliţiei din Carei unde, în curtea unității, l-a lovit cu piciorul pe un alt agent de poliţie. Pentru că prezenta o stare de agitaţie accentuată bărbatul în cauză a fost internat la Psihiatrie. Sârca s-a mai ales cu alte două dosare penale pentru ultraj întrucât, în aceeaşi perioadă, i-a ameninţat pe poliţiştii deplasaţi la un eveniment sesizat, respectiv a amenințat cu acte de violență pe un poliţist rutier, aflat în timpul liber, nemulțumit fiind de măsurile de sancționare luate de acesta împotriva sa. Acelaşi Petru Sârca a tulburat manifestările ocazionate de dezvelirea statuii Regelui Ferdinand din Carei, la instigarea liberalilor.

  Contrabandiştii nu mai fug, ci sar la bătaie
  În data de 2 iunie 2015, un poliţist de frontieră a fost agresat de un contrabandist de ţigări pe raza localităţii Şirlău. Poliţiştii de frontieră, aflaţi în patrulare, au observat mai multe persoane care transportau colete voluminoase, de la linia de frontieră spre interior. Poliţiştii de frontieră au procedat la somarea prin voce a acestora, moment în care bărbaţii au abandonat coletele şi au încercat să fugă, dispersându-se pe mai multe direcţii. S-a trecut la urmărirea acestora, iar pe timpul acţiunii una dintre persoanele implicate a lovit un poliţist de frontieră, provocându-i leziuni în zona feţei şi la mâna dreaptă. Poliţiştii de frontieră au reuşit să-i prindă pe doi dintre contrabandişti. De asemenea, în zonă au fost descoperite 20 de baxuri cu ţigări de provenienţă ucraineană.

  Poliţişti careieni atacaţi cu pietre de romi
  La nici două zile, adică în 4 iunie, poliţiştii careieni au fost atacaţi cu pietre de doi romi scandalagii. În ziua respectivă, în jurul orelor 23.30, Poliţia municipiului Carei a fost sesizată telefonic, prin Serviciul Apeluri de urgenţă 112, de către o femeie din localitate, despre faptul că pe o stradă din municipiu are loc un scandal între mai multe persoane de etnie romă. La faţa locului s-au deplasat de urgenţă două patrule mixte de sigurantă publică şi o patrulă de poliţie rurală. Prima patrulă, formată dintr-un poliţist şi un jandarm, ajunsă la faţa locului a fost atacată cu pietre de către doi romi implicaţi în scandal, distrugând geamul lateral dreapta faţă al autospecialei aparţinând Jandarmeriei. În acel moment, la coborârea din autovehicul, agentul de siguranţă publică din cadrul Biroului de Ordine Publică Carei a tras două focuri de avertisment în plan vertical şi unul în direcţia agresorilor la nivelul picioarelor, fără a fi înregistrate victime. Romii scandalagii au fost identificaţi în scurt timp de către poliţişti.

  Agent rutier luat pe capotă de un afacerist
  În 26 august, omul de afaceri sătmărean Vasile Seichei a luat pe capotă un agent din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere. Incidentul a avut loc cu ocazia unui control efectuat pe Drumul Careiului. După ce i s-au cerut actele personale şi cele ale maşinii de către un agent de poliţie, ştiind că permisul îi este suspendat, Vasile Seichei a demarat în trombă, dar în drumul său l-a luat pe capotă şi pe omul legii. Poliţistul a căzut pe bordura din dreapta destul de violent, dar omul de afaceri nu a fost impresionat, încercând să scape fugind către intersecţia de la Burdea. Vasile Seichei a fost prins de oamenii legii pe Drumul Păuleştiului. Omul de afaceri a fost dus în faţa procurorilor pentru a da cu subsemnatul, după care a fost pus sub control judiciar. Agentul de poliţie a scăpat cu răni uşoare în urma incidentului.

  Un adevărat ninja în secţia de Poliţie
  Ultimul agresor de purtători de uniformă este infractorul Norbert Kuha. Marţea trecută, acesta a fost dus la Secţia nr.1 de Poliţie din municipiul Satu Mare, după ce a bătut măr şi apoi a tâlhărit un recepţioner al unui hotel central, din cauză că l-a împiedicat ca, împreună cu complicii săi, să jefuiască un grup de turişti germani. În incinta secţiei, Kuha a început să-i ameninţe pe jandarmii care-l reţinuseră. Apoi, a sărit şi l-a lovit pe un jandarm în zona feţei. Unui alt jandarm care a încercat să-l imobilizeze i-a aplicat o lovitură cu piciorul în zona organelor genitale, precum şi o lovitură cu pumnul în zona capului. Judecătoria Satu Mare a emis miercuri un mandat de arestare pe 30 de zile pe numele lui Robert Kuha.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  Cu buzele umflate

  0