More


  Centrul Olimpic de floretă ar putea reveni la Satu Mare

  - Advertisement -

   

  Ducu-Petre-la-NV-TV

  Antrenorul loturilor naționale de floretă, Petre Ducu se află în aceste zile la Satu Mare. Motivul: la sala de scrimă Alexandru Csipler au loc în acest zile întrecerile din cadrul Cupei Federației atât la floretă fete cât și la băieți. Petre Ducu a fost de altfel invitatul principal al emisiunii Săptămâna sportivă de luni seara de la Nord Vest TV.
  Acesta a vorbit deschis despre perspectivele pe care le are floreta românească de a reveni în top și despre proiectul pe care l-a început în urmă cu șase ani și care acum începe să dea roade.
  ”A fost o decizie grea atunci de a desființa lotul de senioare la floretă. M-am încăpățânat să cred că dacă avem răbdare și construim un proiect viabil putem reveni în top. Acum începem să culegem roadele, avem fete extrem de talentate și încep să apară medaliile la competițiile internaționale. Sperăm ca la Olimpiada de la Tokyo din 2020 din nou floreta să fie pe podium” a spus Petre Ducu.
  Acesta a amintit în exclusivitate că a vorbit cu antrenorii de la Satu Mare ca în scurt timp o parte a Centrului Olimpic să fie readus aici.
  ”Depinde doar de voi să readucem Centrul Olimpic la Satu Mare. Și mutarea lui acum câțiva ani la București a depins în mare măsură tot de oamenii de aici. Se muncește foarte bine la Satu Mare, sunt condiții bune și cred că măcar trei burse la floretă fete și băieți pot veni înapoi” a spus Petre Ducu. Acesta a amintit că vârfurile generațiilor și copiii de perspectivă trebuiesc sprijiniţi. ”Nu e de ajuns să luăm o echipă de seniori sub aripa Primăriei sau a Consiliului județean. Așa nu am rezolvat decât prezentul nu și viitorul. Am încercat ca sportivelor crescute de mine să le ofer condiții și în afara Capitalei. Așa că am găsit înțelegere la cluburi din Timișoara și Constanța și cu puțini bani publici suntem ajutați din mai multe părți” a mai spus antrenorul lotului de floretă.
  Petre Ducu a mai declarat, în premieră, la Nord Vest TV că a reușit să o readucă pe Maria Udrea la lotul de floretă.” Ne va ajuta mult, are experiență și era păcat s-o pierdem. Va fi un soi de căpitan de echipă pentru România!” a dezvăluit Petre Ducu.
  Petre Ducu e cel care a insistat ca la Satu Mare să se organizeze un turneu din Circuitul European de cadete la floretă , speră ca la anul când se ajunge la ediția a 5 a și România să urce pe podium. ”Anul acesta Japonia a luat totul, acum ne străduim, muncim și sperăm ca și noi să revenim în top. Sunt fete talentate și la Satu Mare și în lotul României care în februarie pot lua medalii” a punctat antrenorul federal.
  Acesta a amintit la final că și-ar fi dorit ca mai multe cluburi să vină acum la Satu Mare la Cupa Federației dar că și așa competiția a fost una reușită. ” Probabil când vor vedea toți antrenorii că selecția se va face după punctajul obținut la aceste competiții interne , atunci nu vor mai căuta scuze ci se vor prezenta la turnee” a încheiat Petre Ducu.
  Emisiunea Săptămâna sportivă poate fi văzută pe site ul www.nordvest-tv.ro la arhivă emisiuni!  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img