Concurs internaţional de Ziua Pompierilor la Satu Marescari

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” al judeţului Satu Mare organizează, azi, concursul internaţional denumit generic “Scări”, care a ajuns la cea de a IV-a ediţie. Concursul, care are ca obiectiv fundamental dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare intervenţiei în situaţii de urgenţă la clădirile înalte, este organizat cu ocazia zilei de 13 Septembrie, Ziua Pompierilor din România.

Acesta constă în urcarea pe scările interioare a unui echipaj format din doi servanţi pompieri, echipaţi pentru intervenţie, cu costum de intervenţie, cască de protecţie, mănuşi, centură şi bocanci de intervenţie, aparatul de respirat cu aer comprimat în poziţie de lucru şi având asupra lor două role de furtun TIP C, coardă de salvare, cordiţă de legat furtun , un toporaş p.s.i., distribuitor şi o ţeavă de refulare a apei, până la etajul 10 al unei clădiri industriale din cadrul unei societăţi din Satu Mare (175 trepte, la înălţimea de 32 de m). În cadrul competiţiei vor fi înscrise aproximativ 20 de echipe din cadrul subunităţilor de intervenţie ale inspectoratului, câte un echipaj de pompieri din județele Regiunii de Nord-Vest (Cluj, Bihor, Bistrița-Năsăud și Maramureș), precum şi un echipaj internaţional din Ungaria (Nyiregyhaza).

Deschiderea competiţiei va avea loc de la ora 10 la sediul Inspectoratului, iar competiţia propriu-zisă se va desfăşura între orele 12.00 şi 14.00 la societatea comercială gazdă. Festivitatea de premiere se va desfăşura între orele 14.00 şi 16.00.
Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts