Consilierii Opoziţiei laudă conducerea Primărieiconsiliu

Într-o serie de atitudini rar întâlnire în plenul Consiliului Local, consilierii Opoziţiei au ţinut să aprecieze ieri activitatea conducerii Primăriei Satu Mare. Nu au scăpat nici şefii de servicii, apreciaţi pentru disponibilitatea lor.

Dacă consilierii UDMR au apreciat iniţiativa edililor locali de a amplasa staţii moderne de autobuz, consilierii PNL au lăudat faptul că edilii sătmăreni dau curs solicitărilor venite din partea sătmărenilor, în probleme importante.

Gest de normalitate
Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a propus acordarea titlului de “Cetăţean de onoare” profesorului doctor Rumelia Koren, de numele căreia se leagă dezvoltarea sistemului medical sătmărean în perioada 1976 – 1986, când a înfiinţat departamentul de anatomie patologică în cadrul Spitalului judeţean Satu Mare. De numele Rumeliei Koren se mai leagă şi o extraordinară activitate ştiinţifică desfăşurată la Universitatea din Tel Aviv, fiind şi o prezenţă constantă a Zilelor Medicale Sătmărene. Consilierii locali s-au conformat şi au aprobat în unanimitate proiectul de hotărâre.
La rândul lor, consilierii UDMR au profitat de situaţie şi au venit şi ei cu un proiect de hotărâre privind acordarea titlului de “Cetăţean de onoare” în favoarea omului de cultură Paulovics Laszlo. Ca şi un gest de normalitate, consilierii PSD şi ALDE au votat la rândul lor proiectul de hotărâre. Paulovics Laszlo, în vârstă de 78 de ani, este un scenograf extrem de apreciat, colaborator tradiţional al Teatrului de Nord, ale căror teme abordate se leagă profund de istoria municipiului Satu Mare.

Felicitări pentru susţinerea comercianţilor tradiţionali
Consilierul UDMR Masculic Csaba s-a întrebat dacă este oportună investirea unei sume de 203.000 lei în dezvoltarea Pieţei Micro 17, în condiţiile în care se vehiculează ideea că numărul cumpărătorilor ar fi în scădere. Directorul Administraţiei Domeniului Public, Cristian Bozai-Vodă, a precizat că sumele vor fi asigurate din plata anticipată a chiriei şi că investiţia nu va afecta bugetul local.
Cunoscut ca şi un critic vehement al Puterii, consilierul PNL Adrian Albu a ţinut să laude demersul Primăriei Satu Mare de a-i susţine pe comercianţii tradiţionali, într-un efort de a face faţă unei concurenţe extrem de agresive din partea marilor retaileri.

UDMR nu conteneşte cu laudele
Consilierul UDMR Masculic Csaba a ţinut să laude decizia primarului municipiului Satu Mare, Dorel Coica, şi a directorului Transurban, Ionuţ Bujor, de a monta şi amenaja staţii de autobuz moderne în locul actualelor staţii care arată deplorabil.
Culmea ironiei, chiar şi consilierul PNL Cosmin Raţiu, un critic vehement al primarului Dorel Coica, a ţinut să mulţumească edililor locali, de această dată fără nicio urmă de srarcasm, pentru faptul că au găsit rezolvare la majoritatea problemelor ridicate de sătmăreni şi comunicate prin consilierii PNL.

Mai multe piste pentru biciclete
Consilierii sătmăreni au aprobat în unanimitate de voturi proiectul privind aderarea la programul Primăriei Ardud de a realiza mai mulţi kilometri de pistă pentru biciclete. Concret, oraşul Ardud (liderul proiectului) în parteneriat cu comuna Viile Satu Mare, municipiul Satu Mare şi oraşul Napkor (Ungaria) intenţionează să depună un proiect pe programul de finanţare Romania-Ungaria 2014-2020 cu tema “Să dăm viaţă cicloturismului sătmărean”. Obiectivul proiectul este protejarea mediului şi atribuirea unei utilităţi specifice protejării mediului pe o distanţă totală de 22.840 metri, din care 1.290 metri situaţi pe raza comunei Viile Satu Mare, 9.030 metri pe raza oraşului Ardud şi 860 metri pe raza municipiului Satu Mare. Prin realizarea unui astfel de proiect se doreşte protejarea mediului prin amenajarea unor spaţii verzi de protecţie şi de odihnă, al unui parc de aventură şi unirea directă a unor puncte de reper dintre oraşele învecinate, partenere în proiect.

Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts