More

    De unde vin imigranţii care invadează UE

    Toată lumea ştie că Uniunea Europeană se confruntă cu o adevărată invazie a imigranţilor. Însă mai puţină lume este interesată de ţările de origine ale acestora. Multă lume ştie că e vorba de sirieni şi afgani. Însă un bilanţ publicat de Organizaţia Internaţională pentru Migraţii privind ţările de origine ale imigranţilor sosiţi în Grecia şi Italia până la 1 septembrie demonstrează că aceştia vin şi din alte ţări afectate de război şi sărăcie, nu numai din Siria şi Afganistan.

    Într-adevăr, majoritatea imigranţilor sosiţi în Grecia via Turcia, aproape exclusiv cu bărci, pe şase insule elene de lângă coastele Turciei, provin din Siria, 88.204 la număr. Pe locul secund ca ţară de provenienţă se clasează Afganistanul, cu 32.414 imigranţi. Pe următoarele locuri se clasează: Albania (9.713 imigranţi), Pakistan (9.445 imigranţi) şi Irak (5.421 imigranţi).

    În schimb, majoritatea imigranţilor care au sosit în Italia, folosind o altă rută, mulţi traversând Mediterana din Libia, o ţară instabilă şi neguvernată în ultimii ani, provin din Eritreea.

    Este vorba de 25.657 de imigranţi din această ţară. Pe următoarele locuri se situează: Nigeria (11.899 imigranţi), Somalia (7.538 imigranţi), Sudan (5.658 imigranţi) şi Siria (5.495 imigranţi).

    Şocant este faptul că deşi provin din ţări profund afectate de război şi sărăcie, imigranţii nu vor să ajungă oriunde pe teritoriul Uniunii Europene, ci doar în Occident, destinaţiile de top fiind Germania şi Suedia. Cele două ţări sunt considerate un adevărat paradis. Ce să mai vorbim de România sau Ungaria, când imigranţii refuză să ceară azil politic chiar şi în Austria.

    Szasz Lorand

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE