Final de sezonkarting

Etapa a şasea şi ultima a Campionatului Naţional de Karting Dunlop organizata de Federaţia Română de Automobilism Sportiv (FRAS) a fost şi ultima a acestui an. Pista AMC Kart din Bucureşti a fost gazda ultimei etape a campionatului de karting, la finalul căruia, trei sătmăreni sunt medaliaţi şi vor fi prezenţi pe 11 decembrie la Sinaia la Gala Campionilor unde îşi vor revendica trofeele.

Este vorba despre vicecampionul Mihai Temian, respectiv Marco şi Darius Bota, medaliaţii cu bronz.
La ultima etapă, dintre cei şase sătmăreni de la CSM şi Palatul Copiilor, patru au urcat pe podium.
Cel mai mic, Darius Bota de la CSM, la prima sa participare, la clasa Kid (6-9 ani) a obţinut locul întâi, iar la general s-a clasat pe trei, cu 124 de puncte, dintr-un total de 17 piloţi înscrişi.
Fratele mai mare, Marco, la clasa Mini (11-14 ani), tot de la CSM s-a clasat pe trei la Bucureşti şi pe acelaşi loc şi la general, cu 180 de puncte, dintr-un total de 19 piloţi la categorie.
Performerul acestui sezon a fost Mihai Temian, la clasa Microrotax (9-11 ani). Sportivul de la CSM s-a clasat primul pe circuit şi al doilea la general, cu 255 puncte din 12 piloţi.
Mihai Muncean la clasa Rotaxmini (12-14 ani) a prins ultima treaptă a podiumului, fiind primul pentru pilotul de la Palatul Copiilor, încheind sezonul pe poziţia a patra din nouă concurenţi. Tatăl său, Mircea Muncean “The Doctor“, la Rotax Master a terminat pe cinci şi în ultima etapă şi în clasamentul general, din totalul de 10 piloţi participanţi.
Levente Peto, la clasa KZ 2 a terminat pe şapte pentru Palatul Copiilor şi pe nouă la general din 22 de concurenţi.
Iar la finalul lunii octombrie, toţi aceştia vor participa la Cupa României, însă nu se cunosc deocamdată data şi locaţia.

Daniel Chiorean

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts