More

    Încă 10 milioane lei de la Guvernul Ponta pentru sănătatea sătmăreană

    sedinta-cj

    Consiliul Judeţean s-a reunit ieri în şedinţă extraordinară. Pe ordinea de zi s-a aflat un singur proiect de hotărâre. Proiectul respectiv se referea la rectificarea bugetului consolidat al judeţului Satu Mare cu suma de 10 milioane lei, alocată de Guvernul Ponta, prin Ministerul Sănătăţii, în vederea achiziţiei de aparatură medicală.

    Bani pentru toate spitalele
    Preşedintele Adrian Ştef a declarat că cei 10,245 milioane de lei alocaţi de Ministerul Sănătăţii vor fi folosiţi pentru finanţarea achiziţiei de aparatură medicală la Spitalul Judeţean de Urgenţă, Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul Orăşenesc Negreşti Oaş, dar şi la fostul spital din Tăşnad, devenit secţie a Spitalului Judeţean. Preşedintele Adrian Ştef a mulţumit Guvernului Ponta pentru suma primită, arătând că vicepreşedintele Mircea Govor a făcut demersuri importante pentru alocarea celor 10 milioane de lei.

    Vot în unanimitate
    Toţi cei 26 de consilieri judeţeni prezenţi la şedinţa extraordinară de ieri au votat pentru rectificarea bugetului consolidat al judeţului Satu Mare cu suma de 10 milioane de lei alocată de Ministerul Sănătăţii. Astfel, Spitalul Judeţean de Urgenţă va primi 7,27 milioane lei pentru achiziţia de aparatură medicală, din care 6,539 milioane lei de la Ministerul Sănătăţii, iar 731.000 lei de la bugetul judeţului. Spitalul Orăşenesc Negreşti Oaş va primi 2,887 milioane lei, din care 2,626 milioane de la Ministerul Sănătăţii, iar 261.000 lei de la bugetul judeţului Satu Mare. Spitalului de Pneumoftiziologie i-a fost alocată suma de 1,2 milioane lei, din care 1,08 milioane de la bugetul Ministerului Sănătăţii, iar 120.000 de la bugetul Consiliului Local. În urma rectificării operate ieri, bugetul consolidat al judeţului Satu Mare a ajuns la nivelul sumei de 226,944 milioane lei.

    Szasz Lorand

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE