Lucrări de modernizare sfinţite la biserica din PişcariPISCARI-POZA

Creştinii din localitatea Pişcari, comuna Terebeşti, au avut parte ieri de o sărbătoare importantă pentru comunitatea locală, respectiv de sfinţire a lucrărilor de modernizare a Bisericii Ortodoxe “Sfântul Nicolae”.

Slujba de târnosire a fost oficiată de către un sobor de preoţi, în frunte cu protopopul de Carei, Marian Crainic. În mijlocul sutelor de credincioşi prezenţi la slujba de sfinţire s-a aflat şi deputatul Octavian Petric, care a finanţat lucrările de modernizare a bisericii, şi primarul comunei Terebeşti, Mariana Avorniciţii. Tot ieri au fost sărbătoriţi cei 70 de ani de viaţă şi cei 50 de ani de slujire a bisericii de către preotul paroh Vasile Bota, care are rangul de iconom stavrofor. Părintele Bota a fost felicitat de protopopul Marian Crainic pentru îndelungata sa activitate în slujba credincioşilor din satul Pişcari.

Potrivit părintelui paroh Vasile Bota, la lăcaşul de cult au fost executate lucrări de modernizare importante, precum înlocuirea geamurilor, reabilitarea integrală a exteriorului clădirii, inclusiv a acoperişului, respectiv reabilitarea interiorului.
Ciprian Mareş

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts