More


  Marea majoritate a şcolilor din judeţ, autorizate sanitar

  - Advertisement -

  scoala

  Spre deosebire de alţi ani, marea majoritate a unităţilor şcolare din judeţ, fie că vorbim despre şcoli cu personalitate juridică sau unităţi arondate, sunt autorizate din punct de vedere sanitar. Astfel, din cele 145 de unităţi şcolare cu personalitate juridică şi circa 170 de unităţi arondate, doar trei dintre acestea nu au primit până în prezent autorizaţia sanitară de funcţionare din partea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare.

  Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare, Adriana Dîngă, până în prezent nu au fost autorizate sanitar Şcoala Gimnazială Săcăşeni, precum şi Grădiniţa cu program normal Gelu şi Grădiniţa cu program normal nr. 6 Negreşti-Oaş. Aceste unităţi şcolare nu au fost autorizate sanitar din cauza faptului că nu dispun de apă potabilă în interior şi nu au grupuri sanitare moderne.

  Cel mai probabil, şcoala va începe şi în aceste unităţi şcolare în data de 14 septembrie printr-o derogare dată de către DSP, urmând să primească autorizaţia sanitară îndată ce vor îndeplici criteriile cerute de această instituţie.

  În celelalte unităţi şcolare din judeţ, în prezent se fac ultimele lucrări de igienizare, astfel ca noul an şcolar să înceapă fără probleme. Pentru pregătirea noului an şcolar, Primăria Satu Mare a alocat peste 2,58 de milioane de lei. Cu aceşti bani, în cele 40 de unităţi şcolare din Satu Mare (13 grădiniţe, zece şcoli gimnaziale, 17 licee şi un centru de excelenţă) în care vor învăţa circa 22.200 de elevi, au fost executate lucrări de reparaţii interioare şi exterioare precum şi de igienizare. Astfel, au fost reparate reţelele de apă şi canalizare, a grupurilor sanitare, a instalaţiilor electrice şi au fost amenajate curţile.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img